Saxo Bank – Recensie van SaxoTraderGO en PRO

saxo-logo Saxo Bank biedt enkele van de meest geavanceerde handelsplatformen ter wereld aan, zowel voor actieve beleggers als beginnende investeerders. Dit maakt Saxo Bank een voor de hand liggende kandidaat wanneer u als belegger, swingtrader of daytrader een handelsplatform moet kiezen. De bank biedt vrijwel alle soorten producten aan tegen concurrerende prijzen en doet het tevens goed op analysegebied, waar de deskundigen van de bank altijd scherpe inzichten in de financiële markten verzorgen. Saxo Bank werd opgericht in 1992 en heeft een lange staat van dienst. Door de jaren heen heeft Saxo Bank zich sterk ontwikkeld. De bank heeft in een vroeg stadium een ​​voortrekkersrol gespeeld bij het aanbieden van geavanceerde handelsplatformen aan zowel professionele als particuliere klanten over de hele wereld. Saxo Bank is zichzelf voortdurend aan het vernieuwen en is bijzonder actief op het gebied van de ontwikkeling van verschillende versies van de handelsplatformen en andere diensten. In 2019 heeft de bank ook het Nederlandse BinckBank gekocht. Saxo Bank heeft iets meer dan een half miljoen klanten in meer dan 170 landen, die samen meer dan 34 miljoen transacties verrichtten in 2019. In het hele bedrijf werken er iets meer dan 2.000 mensen, verdeeld over meer dan 60 nationaliteiten in 17 verschillende landen. Het hoofdkantoor van de bank staat in Denemarken, wat betekent dat de bank onder toezicht van de Deense financiële toezichthouder staat. Daarnaast kan Saxo Bank dankzij het Europese ‘passporting’ haar financiële diensten diverse landen aanbieden.

>> Probeer het handelsplatform van Saxo Bank hier of lees de volledige recensie hieronder.

 

'Catch me should I fall'. Saxo Bank organiseert vaak interessante seminars over bijvoorbeeld ontwikkelingen op de financiële markten. Hier krijgt u ook de kans om een ​​deel van de kunst te bekijken, die de bank op het hoofdkantoor in Hellerup heeft tentoongesteld. De getoonde figuur illustreert heel goed de overwegingen en zorgen van een investeerder, voordat een transactie wordt uitgevoerd.
‘Catch me should I fall’. Saxo Bank organiseert vaak interessante seminars over bijvoorbeeld ontwikkelingen op de financiële markten. Hier krijgt u ook de kans om een ​​deel van de kunst te bekijken, die de bank op het hoofdkantoor in het Deense Hellerup heeft tentoongesteld. De getoonde figuur illustreert heel goed de overwegingen en zorgen van een investeerder, voordat een transactie wordt uitgevoerd.
Voor welk type klanten is Saxo Bank geschikt? Saxo Bank is geschikt voor zowel beleggers die traditioneel op lange termijn willen handelen in aandelen, beleggingsfondsen en ETF’s, als voor de meer ervaren beleggers die een breder scala aan financiële producten willen gebruiken, inclusief de mogelijkheid om short te gaan met bijvoorbeeld CFD-producten voor swingtrading en daytrading. De bank biedt ook opties en futures aan voor veel verschillende beurzen. Saxo Bank biedt in totaal meer dan 40.000 producten aan. Bent u gewend om alleen direct in aandelen te handelen via uw eigen lokale bank, dan zult u dus enigszins voor een verrassing staan ​​als u een account opent bij Saxo Bank. U kunt gerust een paar uur uittrekken om de geavanceerde platformfuncties – vooral die van de desktopsoftware – goed te leren kennen. De vele aanpassingsmogelijkheden zorgen ervoor dat u uw scherm ook wat makkelijker kunt instellen, als u daar de voorkeur aan geeft. Als u eenmaal een overzicht hebt van de programma’s, zult u merken dat dit zeer geavanceerde platformen zijn. Naast het feit dat u een groot aantal producten kunt verhandelen, krijgt u als belegger toegang tot een goudmijn aan tools voor zowel fundamentele als technische analyse, newsfeeds, conference calls met de eigen experts van Saxo Bank, bedrijfsanalyses, veel trainingsmateriaal en niet in de laatste plaats: door software gegenereerde transactievoorstellen op basis van verschillende vormen van technische analyse. Om te profiteren van deze geavanceerde platformen moet u als nieuwe klant minimaal € 10.000 naar uw handelsaccount overmaken. Bovendien is een bepaald handelsvolume of accountsaldo vereist om toegang te krijgen tot alle voordelen en de laagste handelskosten.  
De afbeelding toont in het midden het SaxoTraderPRO-platform met zes vensters. Aan de rechterkant staat de browserversie van SaxoTraderGO, aan de linkerkant de mobiele versie van het platform.
  Design en handelsplatform Saxo Bank biedt twee soorten handelsplatformen aan, gebaseerd op hetzelfde ontwerp:

Ook biedt Saxo Bank en een mobiele/iPad/tablet-versie van SaxoTraderGO aan. Op alle platformen kunt u inloggen met dezelfde aanmeldgegevens. Uw instellingen worden automatisch gesynchroniseerd. De verschillende SaxoTrader-platformen worden hieronder besproken. Alle platforms zijn natuurlijk beschikbaar in een groot aantal talen, waaronder Nederlands. In dit verband kan worden vermeld dat het om ‘veiligheidsredenen’ niet mogelijk is om op meerdere platformen tegelijkertijd in te loggen. Dit betekent bijvoorbeeld dat als u op uw computer bent aangemeld bij SaxoTrader en u even weg moet en daarom inlogt op het mobiele platform, u automatisch wordt uitgelogd op uw computer. Mogelijk biedt dit meer beveiliging tegen misbruik, maar tijdens een hectische handelssessie is het eerder een ergernis. Tegelijkertijd wordt u onnodig snel uitgelogd door de mobiele versie. Gelukkig kunt u snel weer inloggen, vooral als u een vingerafdrukscanner op uw mobiele telefoon hebt.  

Voorbeeld van hoe SaxoTraderPRO eruit kan zien. Er zijn onvoorstelbaar veel mogelijkheden om de setup aan te passen aan één of meerdere schermen.
SaxoTraderPRO – desktopplatform In het voorjaar van 2018 lanceerde Saxo Bank een nieuw desktopplatform, SaxoTraderPRO, dat nu beschikbaar is voor zowel Windows als Mac en het moet gezegd worden dat dit het vlaggenschip van Saxo Bank is. De bank heeft in de loop van de tijd vele prijzen gewonnen met hun geavanceerde platformen en op veel gebieden hebben ze first mover-voordelen gehad ten opzichte van de meeste concurrenten. SaxoTraderPRO is nog geavanceerder dan voorheen en richt zich, volgens Saxo Bank zelf althans, voornamelijk op de actieve traders met grote volumes. Anderen kunnen echter ook profiteren van het platform, dat op zichzelf gratis gebruikt kan worden. Zie hier een korte videopresentatie. Saxo Bank heeft dezelfde ontwerpsjabloon gebruikt voor de verschillende platformversies, wat betekent dat u makkelijker aan de slag kunt als u eenmaal bekend bent met een van de verschillende platformen. Tegelijkertijd worden uw instellingen gesynchroniseerd, wat het bijvoorbeeld optimaal maakt om de webversie van SaxotraderGO te gebruiken wanneer u zich niet in de buurt van een computer bevindt. SaxoTraderPRO is geoptimaliseerd voor gebruik op meerdere beeldschermen, maar kan gemakkelijk ook op één beeldscherm worden gebruikt. Het is mogelijk om het platform op talloze manieren aan te passen en het is bijvoorbeeld zeer geschikt voor gebruik op meerdere monitoren. Het is mogelijk om verschillende instellingen op te slaan, bijvoorbeeld als u met een ander aantal schermen werkt. Een nieuwe slimme functie is dat u de mogelijkheid heeft om de individuele vensters uit de applicatie zelf te slepen en ze direct op uw achtergrond te plaatsen. Dit betekent dat u bijvoorbeeld in Excel of een ander programma kunt werken en tegelijkertijd een koersgrafiek in de hoek van uw scherm open kunt houden.  
Overzicht van de verschillende venstertypes die u kunt openen.
Het platform is geschikt voor zoveel schermen als u maar wilt. U selecteert de vensters die u op uw scherm wilt hebben door rechtsboven op MENU te klikken. Over het algemeen zijn de vensters onderverdeeld in respectievelijk Trading, Analyse en Account.

Het plaatsen van orders gebeurt eenvoudig via een handelsvenster, waar u onder meer informatie kunt vinden over overnight-rente, marge en exposure (nominale waarde).
Handelen In de Handelsmodule is het onder andere mogelijk om orders te plaatsen via aangemaakte observatielijsten, grafieken en ordervensters. Het werkt prima, ongeacht hoe u een order wilt plaatsen. U heeft de mogelijkheid om stop-losses, limits en dergelijke direct bij de orderinvoer te specificeren. Onder het Handelsvenster ziet u ook de geschatte rentekosten per dag, de kosten als u de positie ‘s nachts aanhoudt, evenals de handelskosten, margevereisten en de exposure die u aangaat. Afhankelijk van het producttype is het ook mogelijk om marktorders te plaatsen, zodat u direct tegen de best beschikbare huidige prijs kunt handelen. U kunt ook Trailing Stops invoeren, wat betekent dat u automatisch een positie sluit wanneer de koers bij een vastgesteld niveau vandaan beweegt. Voor de wat meer gevorderde trader is het ook mogelijk om verschillende algoritmische orders te gebruiken, die de uitvoering van transacties verzekeren als er aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Onder de kleine ‘i’ op de afzonderlijke instrumenten vindt u nuttige informatie over openingstijden, commissies, margevereisten, et cetera. Als u aandelen verhandelt, kunt u met een enkele klik in het handelsvenster van de CFD-versie van dit aandeel naar het juiste beursgenoteerde aandeel gaan en vice versa. U moet hier rekening mee houden wanneer u uw order plaatst, zodat u het juiste instrument koopt. Als u een Position-venster opent, is het mogelijk om een ​​overzicht te krijgen van de ongerealiseerde winsten en verliezen op al uw openstaande posities en snel de stop-loss te wijzigen om winst te nemen. U kunt ook snel al uw openstaande posities op productniveau kunt sluiten, mocht dat nodig zijn wanneer u onder druk staat. Als u wilt handelen op basis van het volledige orderboek van een aandeel kan dit in het Depth Trader-venster, waar u een overzicht ziet van het volledige orderboek. Hier kunt u ook uw eigen orders inzien. Tegelijkertijd kunt u via het venster Tijdstip en verkoop een overzicht krijgen van alle transacties die u heeft uitgevoerd. Deze twee functies vereisen dat u zich abonneert op real-time gegevens op Level 2-niveau (inclusief Orderdiepte) van de individuele beurzen (Tijdstip en verkoop vereisen daarentegen alleen Level 1). Het kan relatief duur zijn om u hierop te abonneren, aangezien u zich apart moet registreren voor elke beurs, maar de functie is bijzonder handig voor de gevorderde trader. Zie de prijzen hieronder.  
In het venster Depth Trader ziet u een overzicht van de volledige diepte van het orderboek van een aandeel. Vereist een Level 2-abonnement.
  De grafiekweergave in SaxoTraderPRO is uitgebreid maar intuïtief en werkt erg goed. Uw huidige orders en posities zijn te zien in de grafiek en kunnen eenvoudig worden aangepast met de drag-and-drop-functionaliteit. De grafiekmodule bevat meer dan 40 ingebouwde technische indicatoren, waaronder trendindicatoren, voortschrijdende gemiddelden, oscillatoren, volumestudies, et cetera. De instellingen voor de ingebouwde technische indicatoren kunnen grotendeels worden aangepast. Het is ook mogelijk om de afzonderlijke grafieken met een enkele klik te kopiëren en bijvoorbeeld zes identieke grafieken weer te geven, die u vervolgens kunt aanpassen met bijvoorbeeld verschillende tijdsintervallen. Verder bevatten de grafieken tekengereedschappen, Fibonacci-niveaus en meer die het makkelijker maken om de prijsontwikkeling te analyseren. Voor wat betreft aandelen is het ook mogelijk om het handelsvolume op de beurs te bekijken.
Huidige orders en posities zijn te zien in de grafiek en kunnen heel eenvoudig worden aangepast met de drag-and-drop-functionaliteit.
  Rekeningoverzicht Saxo Bank heeft een groot aantal modules ontwikkeld waarmee u een goed overzicht kunt krijgen van uw marge, risicobeheer, resultaten, transactiegeschiedenis en meer. Vooral het risicomanagementgedeelte is vrij informatief als u de betekenis van de verschillende figuren en items leert kennen. Onder het Portefeuillevenster, dat u via MENU rechtsboven kunt openen, kunt u het resultaat van uw openstaande posities zowel in EUR als grafisch op productniveau weergeven. Tegelijkertijd wordt iemands totale netto-exposure weergegeven en voor de individuele posities geconverteerd naar de valuta van de betreffende account. De netto-exposure, vergeleken met iemands margeconsumptie, is het belangrijkste cijfer dat men altijd zou moeten weten om het risico te kunnen beheersen. Als u duidelijk uw netto-exposure kunt zien, kunt u snel inschatten wat een daling van bijvoorbeeld 1 procent betekent voor uw account. Op dit gebied moet worden gezegd dat Saxo Bank zich onderscheidt van veel van haar concurrenten op de markt, die hierover vaak niet informatief zijn. Als u op de kleine ‘i’ bovenaan het venster klikt, verschijnt er aanvullende accountinformatie in beeld, waaronder een gedetailleerd margeoverzicht en de kosten die u maakt als u uw posities sluit. Het daadwerkelijke margeverbruik kan ook op productniveau worden gespecificeerd. Al met al is dit zeer informatief.
Het Portefeuillevenster biedt een volledig overzicht van uw ongerealiseerde winst en verlies en de exposure op productniveau en in het algemeen.
Daarnaast heeft Saxo Bank een interessant visueel overzicht ontwikkeld van uw gesloten posities, het rendement en de gemeten prestaties. De getallen worden op veel manieren weergegeven, zelfs op productniveau. Al deze rapporten en overzichten geven een heel goed beeld van uw handelsgeschiedenis en nuttige informatie als u een overzicht wilt van waar u geld verdient en verliest. Met een vertraging van één dag is het mogelijk informatie te verkrijgen over de overnight-rente die op uw posities in rekening worden gebracht. De informatie lijkt wat onoverzichtelijk, en pas wanneer de maand voorbij is wordt alles omgerekend naar de valuta van uw account en van uw saldo afgetrokken. De procedure maakt het wat moeilijker om het resultaat continu bij te houden als iemand een positie gedurende een langere periode behoudt. Het is dus mogelijk om veel rapporten te downloaden over uw handelsstatistieken, accountbewegingen, renteberekeningen, et cetera. Niet alle rapporten zijn even intuïtief, maar ze bevatten zeer nuttige informatie. In het rapport Voltooide transacties is het mogelijk om, bijvoorbeeld op maandelijkse basis, het aantal transacties dat u hebt uitgevoerd bij te houden, wat het gemakkelijker maakt om na te gaan of u voldoet aan de verschillende handelscriteria voor de respectievelijke klantentypes. Al met al moet gezegd worden dat SaxoTraderPRO een succesvolle update is van het desktopplatform. Er zijn inmiddels verschillende andere initiatieven gaande, waaronder enkele verbeterde opties om automatisch stop loss-criteria in te stellen voor uw account. Het platform mist momenteel een aantal van de analyses die beschikbaar zijn vanaf het SaxoTraderGO-platform. Lees meer over SaxoTraderPRO hier.   SaxoTraderGO In 2015 lanceerde Saxo Bank de nieuwste versie van zijn webgebaseerde platform, SaxoTraderGO. Bij die gelegenheid kreeg het platform een ​​aanzienlijke opfrisbeurt en werden er veel nieuwe functies en installatie-opties toegevoegd. Het platform maakt gebruik van HTML5-technologie, dat een goede gebruikerservaring biedt direct in de browser van het apparaat dat wordt gebruikt. Het platform werkt op mac, pc, tablets en iOS- en Android-telefoons. Zoals eerder vermeld, worden alle platforms met elkaar gesynchroniseerd.
saxotradergo-wit
SaxoTraderGO met lichte achtergrond. Kan met een druk op de knop in donker worden veranderd.
saxotradergo-zwart
SaxoTraderGO met donkere achtergrond. Kan met een druk op de knop in licht worden veranderd.
De werkruimte is in vergelijking met de desktopversie veel eenvoudiger en heeft een relatief vaste indeling. Het uitgangspunt is een zwart achtergrondscherm, dat met een enkele klik kan worden ingesteld op wit met grijstinten. De grafische functies werken soepel en ook is het mogelijk om technische indicatoren toe te voegen, zoals hierboven beschreven voor de desktopversie. Het analysegedeelte is uitgebreid en omvat onder andere doorlopend financieel nieuws, diepgaande marktanalyses van de eigen analisten van Saxo Bank, een kalender met kerncijfers en handelssignalen op basis van verschillende vormen van technische analyse. De grafiekmodule kan worden weergegeven in een apart browservenster, zodat u tot vier grafieken op een apart scherm kan weergeven. Het is mogelijk om uw eigen posities en de gehele ontwikkeling van de portefeuille of account grafisch te volgen, wat een goed en snel overzicht geeft. U kunt bijvoorbeeld ook teruggaan in de tijd en zien hoe de waarde van uw account in euro’s zich maand na maand heeft ontwikkeld. Tegelijkertijd krijgt u toegang tot een gebruiksvriendelijk en intuïtief dashboard, van waaruit u direct in een handelsvenster kunt handelen. Hier kunt u bijvoorbeeld zien wat u aan overnight-rente betaalt, wat uw marge is, en meer. Het feit dat het webgebaseerde platform eenvoudiger van structuur is, betekent ook dat het platform makkelijker te gebruiken is in vergelijking met de desktopversie, die daarentegen meer opties bevat, bijvoorbeeld op het gebied van analyse. Registreren >>> SaxoTraderGo   SaxoTraderGO mobiele app (iOS en Android) De mobiele versie is relatief uitgebreid, maar toch gebruiksvriendelijk en intuïtief om in te navigeren. Het is heel makkelijk om transacties uit te voeren in de app en in de grafiekmodule, waar u ook technische indicatoren kunt toepassen, die echt goed werken. Het scherm is natuurlijk erg klein, maar het is fijn om deze mogelijkheid te hebben, wat niet op alle platformen het geval is. De snelle toegang tot accountinformatie, resultaten en exposure is ook het vermelden waard. Al met al werkt de mobiele versie als een hele goede aanvulling op de andere platformen, behalve dat u op het ene apparaat meteen automatisch wordt uitgelogd als u op een ander apparaat inlogt. Als de app wordt gebruikt op bijvoorbeeld een iPad werkt het allemaal nog beter, mede doordat het overzicht aanzienlijk vergroot is.   saxomobieleapp-2 saxomobieleapp-3 saxomobieleapp-1 De mobiele versie van het handelsplatform is gebruiksvriendelijk en duidelijk te navigeren.   Beschikbaarheid van nieuws en analyse De nieuws- en analysemodule in de SaxoTrader-platforms is zeer uitgebreid. De nieuwspagina biedt een breed scala aan relevant nieuws van markten over de hele wereld. Bovendien bevatten de platformen een aangepaste macro-economische kalender met kerncijfers voor de belangrijkste wereldeconomieën. Gegevens worden weergegeven in een tijdlijn, die kan worden gefilterd op gegevenstype, tijdsperiode en land. Consensusschattingen en de eerdere waarde voor macro-economische kerncijfers worden ook vaak weergegeven. Bovendien is het mogelijk om de talloze publicaties en webinars van Saxo Bank te volgen. Zie hier een overzicht. Op dagelijkse basis kan met name de Engelstalige Saxo Market Call worden aanbevolen, als u kort geïnformeerd wilt worden over wat er ‘s nachts is gebeurd en wat er in de financiële wereld op het programma staat. Saxo Market Call is onder andere toegankelijk via SaxoTraderGO onder Nieuws en Analyse en kan live worden gestreamd vanaf ongeveer 08.45 uur ‘s ochtends of later op de dag worden afgespeeld. Als u ook input wilt voor uw fundamentele analyses, biedt Saxo Bank haar klanten een gratis tool voor aandelenanalyse, waarmee u toegang krijgt tot informatie en diepgaande analysetools voor een groot aantal internationale bedrijven. Denk hierbij aan bedrijfsinformatie, historische financiële gegevens, beoordelingen van analisten, bedrijfsnieuws en meer. U vindt er weliswaar geen analyses van de verschillende bedrijven, maar veel nuttige data en beschrijvingen die u kunt gebruiken voor uw eigen analyses van verschillende aandelen.
Voorbeeld van een aandeelanalyse van één van de in totaal ongeveer 11.000 bedrijven waar u toegang toe heeft.
  Saxo Bank heeft onlangs ook een handelssignaalmodule geïntegreerd in SaxoTrader, die voor verschillende activaklassen automatisch handels- en investeringsmogelijkheden identificeert op basis van technische analyse. De module zoekt naar mogelijke onderbrekingen in steun- en weerstandsniveaus, bekende grafiekformaties en Fibonacci-patronen en presenteert alle huidige mogelijkheden op een duidelijke manier. De module berekent zelf de optimale koersniveaus voor stop-loss- en take-profit-orders, zodat u makkelijk kunt profiteren van de handelsmogelijkheid en tegelijkertijd het risico van de individuele transactie met een paar klikken kunt beheren. Hier vindt u meer informatie.
De verschillende technische handelssignalen voor diverse activaklassen kunnen uw werk een stuk eenvoudiger maken.
Als onderdeel van de analysemodule in SaxoTrader heeft Saxo Bank een overzicht van de huidige aandelenmarkt ontwikkeld, waar u de ontwikkeling van de verschillende aandelenindices kunt volgen en de meest stijgende en dalende aandelen, handelssignalen en het nieuws kunt zien.
Overzicht houden op de markt. De Stockscreener-module wordt geopend door rechtsboven te klikken.
  Al met al moet gezegd worden dat Saxo Bank ver voorloopt op de concurrentie op het gebied van nieuws en analyse.   Markten en producten Saxo Bank biedt meer dan 40.000 producten aan voor alle bekende activa, dus er zou voor ieder wat wils moeten zijn. De productsoorten zijn onder meer 182 valutaparen, CFD’s voor verschillende indices, individuele aandelen en grondstoffen. Daarnaast wordt handel in niet minder dan 19.000 aandelen aangeboden op 36 beurzen, 3.100 Exchange Traded Funds (ETF’s) en commodities, evenals een groot aantal futures en opties op valuta’s en aandelen, et cetera. Kijk hier voor een compleet overzicht. De exposure die men op zich neemt, bijvoorbeeld bij het handelen in CFD-contracten, is bij Saxo Bank relatief transparant, omdat u altijd precies weet wat uw blootstelling per contract is (tegelijkertijd kunt u altijd uw totale exposure zien onder Accountinformatie). Een contract voor de DAX-index (genaamd Germany 30) komt overeen met de huidige indexwaarde (de nominale waarde), momenteel ongeveer € 12.500.  Als u een grotere exposure wilt, koopt u gewoon meer contracten. Uit de algemene voorwaarden van Saxo Bank blijkt dat de omvang van de spread afhangt van de spread van de DAX-futures. Concreet betekent dit dat handelen al mogelijk is met een spread van minder dan 1 punt. Het is mogelijk om bijna 24 uur per dag in de DAX te handelen, behalve wanneer de markt voor DAX-futures gesloten is. Buiten de openingstijden van de Duitse markt zal de spread doorgaans groter zijn. De initiële margevereiste voor de DAX is 5 procent. Klanten worden ingedeeld in verschillende categorieën op basis van hun activiteit. Een uitgebreid overzicht van de prijzen kunt u hier vinden.

Klantenservice en openen van een rekening Saxo Bank heeft een goed functionerende klantenservice, waar u snel antwoord krijgt per telefoon of per e-mail in het Nederlands (sommige functies worden echter beheerd door Engels sprekend personeel). Het openen van een rekening bij SaxoTrader kan volgens de bank in vijf minuten worden geregeld en vereist een minimale inleg van € 10.000. Het bedrag kan worden overgemaakt via een bankoverschrijving of creditcard. Het is belangrijk dat u overboekt vanaf een rekening (of een creditcard) op dezelfde naam als de rekening bij Saxo Bank, aangezien de overboeking anders door de bank wordt geweigerd. Als gevolg van strikte EU-regels tegen witwassen en voor het beschermen van investeerders moet u verschillende vragen beantwoorden over uw beurservaring, vermogen, waar uw geld vandaan komt, et cetera. U heeft doorgaans binnen 24 uur toegang tot uw nieuwe account. Als u toegang wilt hebben tot Amerikaanse producten moet u ook een kopie van uw paspoort uploaden.   Veiligheid Saxo Bank is geregistreerd als bank in Denemarken en staat dus onder toezicht van de Deense financiële toezichthouder. Omdat Saxo Bank een Deense bank is, is het saldo van klanten tot € 100.000 gedekt door het Deense depositogarantiestelsel (Garantiformuen). Dat geldt ook voor buitenlandse beleggers. Als particuliere belegger is uw maximale verlies beperkt tot het saldo op uw account.   Conclusie Saxo Bank heeft een enorm scala aan producten die geschikt zijn voor zowel de traditionele langetermijnbeleggers als de actievere kortetermijnbeleggers die ook gebruik willen maken van leverage. De aangeboden handelsplatformen bevatten complexe oplossingen, terwijl zowel het webgebaseerde platform als de mobiele platformen ook gebruiksvriendelijke alternatieven bieden. De aangeboden platformen behoren duidelijk tot de top en zijn allemaal in het Nederlands, wat ook een groot voordeel is. De sectie informatie en analyse biedt uitgebreide oplossingen die voldoen aan de behoeften van de overgrote meerderheid, net zoals Saxo Bank veel heeft geïnvesteerd in trainingsmaterialen voor beginners en gevorderden. Tegelijkertijd valt u als particuliere belegger bij Saxo Bank dus onder het Deense garantiestelsel, wat betekent dat u kunt vertrouwen op de Europese financiële regelgeving die een uniform minimumniveau van basisbescherming voor investeerders garandeert. Ook spraakverwarring wordt vermeden en als particuliere belegger bent u ervan verzekerd dat u niet meer kunt verliezen dan uw saldo. Al met al kan Saxo Bank speciaal aanbevolen worden voor de actieve klant, die de mogelijkheid wil hebben om veel verschillende soorten producten tegen concurrerende prijzen te verhandelen en niet in de laatste plaats gebruik wil maken van de talloze opties die de platformen van Saxo Bank bieden. Minder actieve klanten zullen echter ook profiteren van de analysemogelijkheden van de platformen en van het grote productaanbod.

>>>>>>>>> Probeer Saxo Bank’s handelsplatform hier.

Daytrader.nl ontvangt commissie en/of betaling voor advertenties van Saxo Bank en andere handelsplatformen die op deze website worden genoemd. Daytrader.nl streeft naar 100 procent objectiviteit, net zoals u van andere gerenommeerde mediabedrijven en adverteerders verwacht. Inkomsten uit advertenties helpen ons om de beste handleidingen en informatie over daytrading aan te kunnen blijven bieden.
//
<img height=”1″ width=”1″ alt=”” style=”display:none” src=”https://www.awtomator.com/c/plznYl.gif” />
DEGIRO – Recensie

Het handelsplatform DEGIRO werd in 2009 in Nederland opgericht als broker voor professionele beleggers. Pas in 2013 begon het platform ook met het aanbieden van beleggingsdiensten aan particuliere klanten, met als grootste verkoopargument aanzienlijk lagere kosten dan de concurrentie. Sindsdien is DEGIRO uitgebreid naar de meeste Europese landen, maar heeft het zich altijd aan de belofte van lage prijzen gehouden – zoals we in deze recensie kunnen bevestigen. Momenteel heeft DEGIRO meer dan een miljoen klanten over de hele wereld.

DEGIRO richt zich zowel op beleggers, die voornamelijk willen handelen in gewone effecten op verschillende beurzen, als ook op de meer actieve en gevorderde beleggers, die op zoek zijn naar een breed scala aan beleggingsproducten. DEGIRO heeft een relatief breed aanbod van hefboomproducten in de vorm van futures, opties en ETN’s, maar geen CFD’s.  De lage transactiekosten zijn een voordeel voor alle klanten, ongeacht hun activiteit.   Klanten DEGIRO werkt met drie klantprofielen: Basic, Active en Trader. Zodra u een account heeft aangemaakt begint u altijd met een Basic-account. Dit houdt in dat u niet kunt handelen in derivaten, shortaandelen, margehandel of effecten als onderpand kunt gebruiken. Als u deze meer risicovolle producten wilt verhandelen moet u een Active- of Trader-account aanmaken, waarvan de laatste de beste opties biedt op het gebied van marge- en krediethandel. DEGIRO hanteert dezelfde prijzen voor alle klanten, klanten met weinig transacties krijgen dezelfde voordelen en prijzen als klanten die meer verhandelen.

Het DEGIRO-handelsplatform in mobiele, tablet- en browserweergave.
  Design en platform Het handelsplatform van DEGIRO heet WebTrader en wordt aangeboden via de homepage van DEGIRO. In vergelijking met andere platformen is deze relatief eenvoudig en doet het qua structuur het meest denken aan de gestandaardiseerde platformen, die vaak door reguliere banken worden aangeboden. De gebruiksvriendelijkheid is echter over het algemeen hoger op DEGIRO. Zo kunt u bijvoorbeeld makkelijk en snel een ​order te plaatsen met behulp van de Quick Order-knop, hier kunt u ook de actuele koers zien. Een slimme en simpele feature is dat u een totaalbedrag kunt verhandelen in plaats van alleen per aantal, u hoeft aantallen dus niet om te rekenen naar bedragen voordat u handelt. Het type order dat u kunt plaatsen is afhankelijk van de markt waarop u handelt, maar het is doorgaans mogelijk om limietorders, marktorders, stop loss en stop limit te plaatsen. Het platform heeft een goede zoekfunctie, die door alle markten en productsoorten zoekt. De vele handelsmogelijkheden, vooral buitenlandse producten, kunnen in eerste instantie wat verwarrend lijken. Het is niet altijd duidelijk wat de producten allemaal inhouden, maar DEGIRO biedt een groot scala aan producten aan. Via het tabblad ‘Marktoverzichten’ is het mogelijk om de koersontwikkeling op de internationale markten te volgen en de winnaars en verliezers per dag te bekijken. Er is nog geen toegang tot nieuws over de financiële markten, maar het platform is nog volop in ontwikkeling en DEGIRO heeft aangekondigd dat nieuwsfeeds binnenkort op de site te zien zullen zijn. Men heeft op dit moment dus nog geen toegang tot bijvoorbeeld boekhoudkundige informatie, data van algemene vergaderingen, et cetera. U kunt interactieve grafieken bekijken en technische analyse-hulpmiddelen toevoegen, zoals bijvoorbeeld voortschrijdende gemiddelden, verschillende indicatoren, RSI en nog veel meer. DEGIRO’s oplossing is relatief eenvoudig, maar de mogelijkheid is er en grafisch ziet het er heel goed uit. Het platform is echter nog niet compleet wat betreft portefeuillebeheer en het maken van rapporten. U heeft toegang tot uw account en portefeuille, waar u op de hoogte kunt worden gehouden van dagelijkse wijzigingen of van alle wijzigingen vanaf het moment dat u uw account heeft geopend. U heeft niet de mogelijkheid om uw jaarresultaat te bekijken, wat een enorm nadeel is. Het is ook niet mogelijk om historische performancerapporten uit het systeem te halen. Wel kunt u een overzicht van uw historische transacties inzien als totaalsom voor elk instrument, maar ook in dit overzicht wordt de totaalsom berekend vanaf het moment dat u uw account opende, het is dus ook hier niet mogelijk om transacties voor een specifiek jaar te bekijken. DEGIRO heeft ook een mobiele versie van het handelsplatform ontwikkeld, die nog eenvoudiger is dan de webversie. Hierop kunt u uw portefeuille bekijken en de verschillende producten verhandelen.   Markten en producten DEGIRO biedt de mogelijkheid om op vele beurzen wereldwijd te handelen en biedt een groot scala aan beleggingsproducten. DEGIRO heeft een totaaloverzicht van markten en producten opgesteld, wat u hier kunt bekijken. Houd er echter rekening mee dat u eerst als klant geregistreerd moet zijn als u de diepte in wilt met het type producten dat u kunt verhandelen. Dit komt niet duidelijk naar voren in bovenstaande link. U kunt de meer speculatieve beleggingsproducten, zoals futures en opties, short trading, et cetera, ook verhandelen als u deze speciaal heeft geselecteerd. U kunt op de meeste beurzen zowel intraday als overnight short gaan op aandelen. De leenopties en margehandel zijn gebaseerd op de activa die u als onderpand gebruikt. In uw portefeuilleoverzicht kunt u altijd uw leningopties bekijken. Aandelen kunnen over het algemeen voor 70 procent beleend worden. Vaak moet u betalen voor real-time koersen, maar voor de Euronext-beurzen zijn deze gratis. Ook voor de pan-Europese CHI-X Europe (www.batstrading.co.uk), een concurrent van de gevestigde beurzen, krijgt u gratis real-time koersen van de verschillende markten.   Prijzen Zoals eerder gemeld, beweerde DEGIRO tot 80 procent goedkoper dan de concurrentie te zijn. DEGIRO is inderdaad voor vrijwel alle markten aanzienlijk goedkoper, op enkele uitzonderingen na. Prijsvergelijkingen zijn niet eenvoudig, aangezien uw kosten grotendeels afhangen van uw eigen handelsactiviteit en de specifieke markten en producten waarin u wilt handelen. De transactiekosten voor Nederlandse en Belgische aandelen zijn € 2 plus 0,03 promille, met een maximum van € 30. Aanzienlijk goedkoper dan de meeste concurrenten. DEGIRO is over het algemeen veel goedkoper wanneer er op andere markten wordt gehandeld, met name in Amerika. U betaalt bijvoorbeeld € 0,50 + $ 0,004 per aandeel voor transacties op de Amerikaanse beurs. Het loont dus om aandelen met een relatief hoge prijs te verhandelen. Deze prijsstructuur maakt het extreem goedkoop om bijvoorbeeld een aandeel als Alphabet (Google) te verhandelen. Volgens de eigen berekeningen van DEGIRO kost een transactie van € 10.000 ongeveer € 0,54 tegenover € 5 bij Lynx en € 16 bij Binck. In principe vindt de afwikkeling plaats via Auto FX trader in euro’s en wordt een commissie van 0,10 procent van de handelssom berekend, deze wordt verrekend in de wisselkoers. Als u veel handelt heeft u de mogelijkheid om een valutarekening aan te maken in USD en EUR. Een wijziging via een handmatige transactie kost hier 10 euro + 0,02 procent. Handelen in futures en opties is ook aanzienlijk goedkoper op DEGIRO.   Hieronder ziet een een selectie van de prijzen waartegen u bijvoorbeeld aandelen kunt verhandelen:   Bij het handelen op andere beurzen dan OMX Copenhagen rekent DEGIRO een jaarlijkse commissie voor ‘het creëren van een handelsmogelijkheid’ van maximaal € 2,50 per beurs. U betaalt deze vergoeding als u gedurende een kalenderjaar op een bepaalde beurs handelt of gedurende dit jaar daar een positie heeft. Dit bedrag kan natuurlijk flink oplopen als men op veel verschillende beurzen actief is. Al met al moet gezegd worden dat het aanzienlijk goedkoper is om bij DEGIRO te traden dan bij vergelijkbare concurrenten. Zie de prijslijst hier. En DEGIRO’s eigen prijsvergelijking met de concurrenten hier.   Klantenservice en openen van een rekening DEGIRO’s klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 22.00 uur. Het is onze ervaring dat de klantenservice van DEGIRO vaak goed functioneert. DEGIRO heeft een simpel ’10-minutenproces’ voor het openen van een account. U moet onder andere een kopie van een geldig legitimatiebewijs en een bewijs van een gekoppelde bankrekening meesturen. Deze bankrekening moet u gebruiken om € 0,01 over te maken naar uw nieuwe account op DEGIRO. Storten en opnemen van geld is normaal gesproken gratis en kan bijvoorbeeld via Trustly naar uw gekoppelde bankrekening.   Juridische setup DEGIRO heeft een vergunning als pan-Europese investeringsmaatschappij (exchange trader) van De Nederlandsche Bank en staat het onder toezicht van de AFM, de Nederlandse toezichthouder voor financiële markten. De posities van de klanten worden opgeslagen in een onafhankelijke juridische entiteit (een aparte depot-eenheid) om het faillissementsrisico voor de klant weg te nemen, in het geval dat DEGIRO in moeilijkheden zou komen. Dit biedt zekerheid voor de klant, aangezien de aandelen van de klant in geval van faillissement van DEGIRO rechtstreeks aan de klant kunnen worden overgedragen.
Zo zag het eruit toen DEGIRO werd geïntroduceerd op de effectenbeurs van Euronext in Amsterdam.
Zo zag het eruit toen DEGIRO werd geïntroduceerd op de effectenbeurs van Euronext in Amsterdam.
Als investeringsmaatschappij valt DEGIRO onder het Nederlandse beleggersgarantiestelsel, dat elke belegger een garantie van maximaal € 20.000 garandeert als DEGIRO niet aan de verplichtingen kan voldoen van de gedetailleerde voorwaarden die in het garantiestelsel zijn vastgelegd. Deze regeling omvat bijvoorbeeld verschillende effecten.   Conclusie Al met al moet gezegd worden dat DEGIRO voor de overgrote meerderheid van de investeerders aanzienlijk goedkoper zal zijn dan de meeste concurrenten. Dit geldt vooral voor Amerikaanse aandelen, waarin DEGIRO duidelijk de goedkoopste is. Hetzelfde geldt voor futures en opties en de meeste andere markten en producten. Het brede scala aan markten en producten maakt DEGIRO tot een aanrader. Als u echter in geavanceerdere CFD’s wilt handelen, zijn er betere alternatieven zoals het handelsplatform van Markets. Daarover leest u meer in onze recensie. Het handelsplatform mist functies, maar de handelsfunctionaliteit is in principe goed. Als u een eenvoudig handelsplatform en de laagste prijzen wilt en kunt leven met het gebrek aan mogelijkheden voor het genereren van rapporten, dan is het platform een goede keuze. Bovendien is het DEGIRO-platform constant in ontwikkeling, dus er worden constant nieuwe functies toegevoegd. Overzicht van de voor- en nadelen: Voordelen • Lage commissies en kosten • Toegang tot een groot aantal markten • Toegang tot vele soorten beleggingsproducten • Nederlandse klantenservice Nadelen • Handelsplatform niet bepaald geavanceerd • Enigszins rommelige procedure met kredietfaciliteit >>>>>>>>>>>>>>>>>>  PROBEER DEGIRO HIER


 

Daytrader.nl ontvangt commissie en/of betaling voor advertenties van meerdere handelsplatformen die op deze pagina worden genoemd. Daytrader.nl streeft naar 100 procent objectiviteit, net zoals u van andere gerenommeerde mediabedrijven en adverteerders verwacht. Inkomsten uit advertenties helpen ons om de beste handleidingen en informatie over daytrading aan te kunnen blijven bieden.  
(function(){new Image(1,1).src = '//www.awtomator.com/c/plznYl.gif';})();
eToro – Recensie van het handelsplatform

MiFID waarborgt geharmoniseerde EU-regels voor financiële ondernemingen die beleggingsdiensten aanbieden, waaronder bijvoorbeeld het aanbieden van een handelsplatform. Deze regels zorgen voor een zekere mate van transparantie op de financiële markten en voor individuele aanbieders en niet in de laatste plaats voor een hoog niveau van beleggersbescherming, vooral voor particuliere beleggers.
Het eToro-handelsplatform is het grootste handelsplatform ter wereld voor Social Trading en zogenaamd Copy Trading, en heeft miljoenen gebruikers in meer dan 140 landen. In de afgelopen jaren is het platform continu vernieuwd en vooral de grafieken hebben enorme boost gekregen. Ook het niveau van de informatie over de Copy Trading-functies is nog beter en overzichtelijker geworden. Recentelijk heeft eToro klanten ook de mogelijkheid geboden om in aandelen en ETF’s te handelen tegen extreem concurrerende voorwaarden. De geschiedenis van het handelsplatform gaat terug naar 2007, toen het bedrijf werd opgericht in Israël. Naast aandelenhandel biedt eToro ook Copy Trading en traditionele CFD-handel aan voor de meeste effecten, waaronder een breed scala aan cryptocurrency’s. Daarnaast is het mogelijk om in ETF’s te handelen en in echte cryptocurrency’s, waarbij u daadwerkelijk de onderliggende effecten koopt. Wat betreft leverage verschilt eToro ook van veel van de concurrenten, omdat het de mogelijkheid biedt om het niveau van leverage te kiezen, binnen een vooraf bepaald kader. Dit maakt het platform meer geschikt voor nieuwe investeerders, die kennis willen maken met leverage zonder per se hun hele fortuin op het spel te hoeven zetten. eToro biedt volledig gratis aandelenhandel bij de aankoop van lange posities zonder leverage op de meeste markten. Het platform is echter ook geschikt voor het opbouwen van een lange termijnportefeuille zonder handelskosten. Het handelsplatform wordt aangeboden door het bedrijf eToro (Europe) Ltd. (de broker) die, net als veel vergelijkbare aanbieders, in Cyprus is gevestigd en daarom ook is goedgekeurd door de Cypriotische toezichthouder, de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) om beleggingsdiensten (brokerage) aan te bieden. Het feit dat de broker die eToro exploiteert onderworpen is aan Cypriotisch toezicht en wetgeving, betekent dat deze ook onderworpen is aan de algemene EU-gebaseerde financiële wetgeving en dus ook moet voldoen aan de belangrijke minimale beschermingsregels die van toepassing zijn op kleine beleggers. Dit geldt bijvoorbeeld voor deposito’s tot € 20.000 indien de broker failliet gaat, maar betekent ook dat u nooit meer riskeert dan het saldo op uw account. Lees ook het artikel: Kan ik mijn handelsplatform vertrouwen?   Voor welk type traders is het handelsplatform geschikt? eToro is opgebouwd rond het concept van Social Trading en Copy Trading, waarin het handelsplatform een duidelijke marktleider is. U kunt het platform en het uitstekende grafiekenpakket echter makkelijk gebruiken voor gewone CFD-handel en mogelijk ook voor meer lange termijn-aandelenhandel. Het platform zelf behoort zeker tot de meest intuïtieve en gebruiksvriendelijke op de markt. Het assortiment is niet zo groot als dat van sommige concurrenten, maar het blijft zich uitbreiden en voldoet waarschijnlijk aan de behoeften van de meeste mensen. Met betrekking tot de spread van sommige producten en de ietwat hoge opnamekosten, moet men hier echter wel opletten. Naast het volledig automatisch kunnen kopiëren van andere bekwame traders, heeft u, als u zelf een bekwaam trader bent, ook de mogelijkheid om geld te verdienen als anderen u kopiëren. [table “30” not found /]
De manier waarop u handelt bij eToro verschilt van de meeste andere handelsplatformen. U belegt een bepaald bedrag, waarna u een leverage-niveau kiest, afhankelijk van het product dat u gekozen heeft. Dit is een heel slim concept en betekent onder andere dat u kunt handelen met een aantal relatief lage minimum blootstellingen. Dit zal vooral nieuwe traders gerust stellen, die immers nog moeten leren hoe het allemaal werkt. Momenteel kunt u alleen een account openen in Amerikaanse dollars. Het grootste deel van de interface is in het Engels, al zijn delen van de website en het handelsplatform wel vertaald naar het Nederlands als u dat prettiger vindt. Wanneer u een account opent krijgt u automatisch een virtueel account, waarmee u kunt oefenen en het handelsplatform wat beter kunt bekijken. U kunt bijvoorbeeld zien hoe Copy Trading werkt. Als u later een ‘echte’ account wilt openen, moet u minimaal $ 500 storten. Als u aandelen of andere instrumenten wilt verhandelen moet u in de praktijk meer storten dan alleen het minimumbedrag, ook al kunt u per keer aandelen vanaf $ 50 kopen (vaak koopt u een fractie van een aandeel als u enkel voor het minimale transactiebedrag handelt). In dit verband is het ook geruststellend te weten dat het niet mogelijk is om meer geld te verliezen dan er op uw rekening staat, mocht u handelen met leverage.   Design en handelsplatform eToro biedt handel aan via een webgebaseerd platform en een mobiel- en iPad-platform. In het najaar van 2015 werd het nieuwste platformontwerp uitgerold en dit is sindsdien continu aangepast en uitgebreid. Over het algemeen zijn de platforms allemaal gelijk gebouwd, waardoor het makkelijk is om van het ene apparaat naar het andere te gaan. Het is mogelijk om Nederlands als taal te kiezen, maar dit is niet per se een voordeel op een handelsplatform waar de Engelse vertaling van de afzonderlijke woorden en begrippen wel eens tot misverstanden kan leiden. De taal kan aan de linkerkant van het scherm worden gewijzigd onder Settings en General.
Het ontwerp van eToro’s handelsplatform is simpel en gebruiksvriendelijk.
Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij uw eToro-rekening, wordt u begroet met een duidelijk en gemakkelijk te begrijpen ontwerp in grijstinten. Met dezelfde login heeft u toegang tot uw echte account én tot een virtueel account, dat gebruikt kan worden om het platform te testen, inclusief de Copy Trading-functionaliteiten. Alle belangrijke navigatiepunten bevinden zich in een verticale balk aan de linkerkant van het platform en hier kunt u makkelijk koerslijsten, uw portefeuille, nieuwsfeeds, markten, andere traders die u kunt volgen of kopiëren, de klantenservice en nog veel meer vinden Als startpunt wordt de lijst My Watchlist weergegeven, die de koersen bevat voor geselecteerde producten. Deze kan naar wens worden aangepast, net zoals u verschillende specifieke lijsten kunt maken. De lijst kan ook worden weergegeven in de vorm van een box met verschillende producten. Het is mogelijk om eenvoudige koerswaarschuwingen (alerts) in te stellen voor de individuele producten, zodat u bijvoorbeeld een pushmelding op uw telefoon ontvangt wanneer bepaalde koersniveaus worden doorbroken. Dit doet u door het kleine wiel aan de rechterkant van een prijslijst te selecteren en dan op Set Price Alerts te klikken. Hier kunt ook de koerslijsten aanpassen als u de producten wilt wijzigen of verwijderen. Als u producten wilt toevoegen kunt u dit doen door Trade Markets te selecteren, de relevante producten te zoeken en deze vervolgens aan de gewenste lijst toe te voegen. Op eToro is elk product gemarkeerd met een duidelijk symbool, zodat iedereen – zowel amateurs als professionals – begrijpt waar het allemaal om draait. Olie is bijvoorbeeld gemarkeerd met twee druppels olie en elk valutapaar is gemarkeerd met vlaggen voor de betreffende landen. Met betrekking tot aandelen heeft eToro ervoor gekozen om de individuele aandelen weer te geven met zowel de beursgerelateerde korte naam van het aandeel als de volledige bedrijfsnaam, naast het grafische logo van het bedrijf. Dit betekent dat bijvoorbeeld Apple-aandelen getoond worden met het beroemde Apple-logo. Veel pedagogischer dan dit wordt het niet en veel andere platforms kunnen er iets van leren. Veel platformen vermelden de aandelennamen vaak zo ingewikkeld, dat zelfs gewone traders het soms moeilijk vinden om precies het aandeel te vinden dat ze willen verhandelen. Naast het symbool voor de individuele producten heeft u ook de mogelijkheid om direct naar de productgrafiek, informatie over het individuele product, onderzoek, newsfeed, kopen en verkopen te gaan en de interesse van andere investeerders in de producten te zien. Deze laatste feature, Sentiment genoemd, laat zien hoeveel van de klanten van eToro kort of lang in het betreffende product zitten, uitgedrukt als een percentage. Of deze informatie echt nuttig is kan men over discussiëren. De newsfeed toont de commentaren van verschillende traders over de markten, hun portefeuilles, et cetera. Het is makkelijk om door te klikken naar de genoemde markten en de individuele traders. Aan de rechterkant kunt u sorteren op reguliere newsfeed, op Popular Investors en ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen Engelstalige berichten te zien. Als alternatief kunt u ook gebruik maken van de ingebouwde vertaalfunctie, zodat u alles makkelijk kunt begrijpen. Het is allemaal erg intelligent, maar vaak hebben deze features weinig relevantie voor uw trading. eToro heeft onder andere op YouTube verschillende video’s over hun handelsplatform gepubliceerd. Bijvoorbeeld deze video van vijf minuten, waarin het platform in het Engels wordt uitgelegd.   Het mobiele platform Het mobiele platform, dat beschikbaar is voor Android en Apple iOS, is op dezelfde manier gebouwd als het webgebaseerde platform en u heeft in principe de beschikking over dezelfde functionaliteiten. Het is makkelijk om transacties te plaatsen, andere traders te kopiëren, uw portefeuille te bekijken, geld op te nemen, et cetera. Allemaal met mooie grote en duidelijke knoppen, wat echt nodig is op een smartphone, maar deze functionaliteit is niet overal te vinden. De grafische weergave werkt ook prima, vooral op iets grotere schermen. U kunt direct vanuit de grafiek traden en deze aanpassen met verschillende indicatoren. Het kost ook weinig moeite om het Social Trading-gedeelte bij te houden, berichten te lezen, et cetera. Al met al een mobiele app die bovengemiddeld goed presteert vergeleken met de concurrentie, waarmee je al het nodige kunt doen als je niet in de buurt van een computer bent.
Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
Grafieken Als u ervoor kiest om direct op het grafieksymbool onder de afzonderlijke producten te klikken, bijvoorbeeld in My Watchlist, opent de prijsgrafiek, met een razendsnelle gebruikersinterface, in een apart venster. De grafiek kan in een fractie van een seconde worden verplaatst en uitgebreid, zie het grafiekvoorbeeld hierboven. Er kan worden gekozen uit ongeveer 70 technische indicatoren, waaronder ook meer exotische tools zoals de Gopalakrishnan Range Index of Donchian Channels. De grafische weergave van de koers zelf kan ook worden omgezet in bijvoorbeeld Heiken-Ashi of Renko. U kunt ook Fibonacci-getallen op uw grafiek zetten, lijnen tekenen, meten, et cetera. Het is een genot om zoveel mogelijkheden voor technische analyse te vinden op een handelsplatform dat zich niet alleen richt op professionele toptraders.
Bovenstaande grafiek toont de koersontwikkeling voor olie. Het is mogelijk om het individuele instrument direct vanuit de grafiek te verhandelen, maar openstaande posities worden niet in de grafiek zelf getoond. Daarnaast zijn er tal van maatwerkmogelijkheden, zodat je altijd zelf een gedegen analyse kunt doen.
Naast de mogelijkheid om een ​​groot aantal vensters met grafieken te openen, is het ook mogelijk om een ​​grafiekopstelling te kiezen die bijvoorbeeld vier of zes verschillende grafieken tegelijk in hetzelfde venster laat zien. Om hier echt mee te kunnen werken hebt u een scherm van een bepaalde grootte nodig, maar deze functie werkt wel erg goed. Het grafiekpakket, dat eToro Procharts noemt, werkt al met al goed, met veel instelmogelijkheden. Het is ook mogelijk om direct vanuit de grafiek te handelen, maar helaas kunt u geen openstaande posities of orders in de grafiek zien, wat duidelijk een tekortkoming is. Op bepaalde plaatsen op het webplatform moet men specifiek Procharts selecteren om zeker te zijn van toegang tot alle opties.   Handelen U moet zich ervan bewust zijn dat, aangezien u alleen een account in USD kunt openen, alles wordt verhandeld en verrekend in USD, zelfs als u investeert in bijvoorbeeld Europese aandelen. De inzet die u kiest (mogelijk vermenigvuldigd met een zelfgekozen leverage-niveau) vormt uw totale exposure aan de individuele transactie in USD, ongeacht de valuta van het onderliggende instrument. Het is mogelijk om het leverage-niveau per individuele transactie te selecteren wanneer men de transactie doet. Zoals ook te zien is in het ordervak ​​hieronder, dat de Duitse GER30 (DAX) index toont, is het mogelijk om respectievelijk 1, 2, 5, 10 en 20 keer leverage te kiezen voor deze index (hogere leverage-niveaus dan dit vereisen dat u als professionele klant van het handelsplatform bent goedgekeurd). Het eerste ordervak ​​hieronder toont leverage-factor van 10 (X10) terwijl het lagere ordervak ​​een leverage van 1 laat zien (X1, geen leverage). Het feit dat u een leverage vanaf factor 1 kunt kiezen, betekent in werkelijkheid dat u uw positie niet met leverage gebruikt, wat erg goed kan zijn voor zowel de voorzichtige traders als ook voor beginnende traders, die zich zorgen maken over het snel verliezen van hun geld vanwege de forse hefboom van CFD-trading. De totale minimale exposure is echter altijd $ 2.000 voor de aandelenindex. Als u een leverage van 1 kiest voor de DAX is de minimale inzet (Amount) $ 2000, dit is dan uw exposure en marge. Als u een leverage kiest met een factor 10, is de minimale inzet $ 200, wat overeenkomt met een exposure van $ 2.000 (met een marge van $ 200). De leverage-factor is dus belangrijk voor de minimale inzet die men kiest. eToro gebruikt het begrip units. Het aantal units wordt berekend als ‘het geïnvesteerde bedrag (Amount)’ * ‘Leverage’ / ‘de slotkoers van het instrument de dag ervoor’. Een unit komt dus ongeveer overeen met de waarde van het onderliggende instrument de dag ervoor. De reden hiervoor is dat het mogelijk moet zijn om kleinere delen van de individuele instrumenten te verhandelen, als gevolg van de Copy Trading-functie van het handelsplatform, waar u zelfs posities kunt hebben vanaf $ 1. U hoeft zich echter geen zorgen te maken over het aantal units in verband met het aangaan van een transactie, maar wel over de grootte van het bedrag en natuurlijk de leverage-factor, zodat u de volledige controle heeft over uw exposure.
Ordervak voor aankoop van $ 200 in de DAX (GER30) met een leverage van factor 10 (X10), wat overeenkomt met een exposure van $ 2.000. Als u rechtsboven op TRADE klikt, kunt u ervoor kiezen om een ​​order op de markt te plaatsen in plaats van te kopen tegen het huidige koersniveau.
Uw inzet kunt u aanpassen in het veld Amount. De inzet die u selecteert is afgestemd op de geselecteerde leverage-factor, die wordt gemarkeerd met een X onder de gespecificeerde inzet. In het bovenstaande voorbeeld met een leverage van factor 10 in de DAX-index, betekent dit dat een inzet (Amount) van $ 200 resulteert in een exposure van $ 2.000. Zoals gezegd is $ 200 de minimale inzet bij een leverage van 10, dit is een marge van 10 procent van de exposure. Als u een lagere leverage-factor kiest, zal de minimale inzet natuurlijk hoger zijn.  Ervan uitgaande dat de DAX momenteel wordt verhandeld voor ongeveer € 12.600, kunt u eToro een exposure aangaan voor ongeveer € 2.000 per keer. In het ordervenster hierboven kunt u ook de inzet van de transactie zien in verhouding tot uw Equity (dat wil zeggen uw nettosaldo). In dit geval bedraagt ​​de inzet 1,97 procent van de Equity, wat $ 10.000 was toen het ordervak geopend werd. Aan de andere kant, als gevolg van de geselecteerde leverage van 10, is de exposure $ 2.000, wat ongeveer 20 procent van de Equity is. U moet zich hiervan bewust zijn, aangezien u in het gegeven voorbeeld een reëel risico loopt van 20 procent van uw totale saldo. Andere interessante informatie zijn onder andere de rentekosten (Overnight Fee) die u moet betalen als u uw positie ‘s nachts aanhoudt. Het kost momenteel $ 0,14 om uw positie te behouden tegen een waarde van $ 2000 per dag, wat overeenkomt met een rentetarief van ongeveer 2,5 procent (0,14 / 2000 * 360), wat een redelijke financieringsrente kan worden genoemd. Als u uw positie gedurende een weekend aanhoudt, kost u dit drie rentedagen.
Ordervak voor een transactie van $ 2.000, het minimumbedrag dat u ‘op het spel moet zetten’ als u handelt zonder leverage (X1). Als gevolg hiervan bedragen zowel de margevereiste als de exposure slechts $ 2.000.
Als u geen leverage gebruikt, zijn uw exposure- en margevereisten hetzelfde. Helaas komt men er niet altijd onderuit overnight fees te betalen, als u ervoor kiest om de positie ‘s nachts aan te houden. Uit bovenstaand ordervak ​​blijkt dat het $ 0,14 per dag kost om ‘s nachts een positie in de DAX aan te houden. Zoals hierboven berekend komt dit overeen met een rentepercentage van ca. 2,5 procent per jaar. Als u long gaat in individuele aandelen, ETF’s of cryptocurrency’s en geen gebruik maakt van leverage, betaalt u geen overnight fees. Bij het openen van transacties wordt een niveau in USD voorgesteld voor respectievelijk Stop Loss en Take Profit in verhouding tot het oorspronkelijk geïnvesteerde bedrag (Amount). Men kan deze niveaus makkelijk bewerken om het strategie- en risiconiveau weer te geven. Het is mogelijk om de niveaus te bepalen op basis van een bepaald koersniveau (Rate) of het geïnvesteerde bedrag (Amount). Als u op de Stop loss-knop klikt is het ook mogelijk om een ​​zogenaamde trailing stop loss te kiezen. Dit houdt in dat u uw positie richting de winst laat lopen, waarna de transactie automatisch wordt gesloten als de winst terugvalt naar het gekozen niveau. Het is ook mogelijk om op instrumentniveau een vooraf bepaald investeringsbedrag vast te leggen met bijbehorende leverage en stop loss/take profit-niveaus, die vervolgens worden onthouden voor het betreffende instrument. Dit is een hele goede feature. Tegelijkertijd is het mogelijk om ‘handelen met één klik’ voor deze instrumenten in te schakelen, wat betekent dat u vrij snel een transactie kunt uitvoeren. In het begin moet u hier een beetje voorzichtig mee zijn, aangezien u iets te makkelijk posities kunt openen terwijl u dit misschien niet zo had bedoeld. Gelukkig zijn de betreffende instrumenten grijs gemarkeerd in de koerslijsten, zodat kan worden gezien of de functie is in- of uitgeschakeld. De functie kan gebruikt worden door Settings te selecteren aan de linkerkant van het platform en vervolgens op Trading te klikken. Hieronder vindt u een overzicht van de instrumenten die al aangemaakt zijn en die u kunt bewerken of verwijderen. Het is ook mogelijk om nieuwe instrumenten aan de lijst toe te voegen. Al met al een uitermate handige feature, zeker als u de one-click-functie op de juiste manier gebruikt, zodat u niet onnodig handelt. Als u in plaats daarvan een order wilt plaatsen om te handelen wanneer de prijs een bepaald niveau bereikt, is dit mogelijk in hetzelfde vak als hierboven aangegeven, door simpelweg op het veld TRADE rechtsboven te klikken en in plaats daarvan ORDER te selecteren. Het is mogelijk om zowel koop- als verkooporders boven en onder het huidige prijsniveau te plaatsen. [table “30” not found /]
  Markten, producten en prijzen eToro biedt momenteel meer dan 2000 verschillende producten aan verdeeld over 15 aandelenindices, 46 grondstoffen, 252 ETF’s, 52 valutaparen, 18 cryptocurrency’s, een brede selectie van crypto-handelsparen en een divers aantal grote individuele aandelen van de toonaangevende beurzen. Het totale assortiment is dus niet overweldigend groot in vergelijking met sommige van de grotere concurrenten, maar zal waarschijnlijk wel de meeste behoeften dekken. Ook is het mogelijk om in circa 40 Nederlandse aandelen te handelen, maar de AEX-index als geheel is niet beschikbaar. Over het algemeen is het echter mogelijk om de meest populaire producten te verhandelen, waaronder een breed scala aan cryptocurrency’s. Op het handelsplatform kunt u eenvoudig alle producten zien door aan de linkerkant Trade Markets te selecteren en vervolgens op de individuele productcategorieën te klikken. Alle spreads, overnight fees en meer van eToro kunt u hier terugvinden.
Op eToro is het eenvoudig om specifieke producten te vinden om in te handelen.
Zoals hierboven beschreven, moet u zich ervan bewust zijn dat alle producten in USD worden verhandeld als u uw account in deze valuta hebt geopend. De inzet die u kiest, samen met de leverage, vormt uw totale exposure in de transactie in USD, ongeacht de valuta waarin de onderliggende index verhandeld wordt. Het is mogelijk om het leverage-niveau voor de individuele transactie te selecteren wanneer men de transactie doet, wat erg handig is. Afhankelijk van het product in kwestie kunt u leverage-niveaus kiezen van 1 tot 30. Een leverage van 1 (geen leverage dus) betekent dat u een marge van 100 procent moet instellen, terwijl een leverage van 30 betekent dat u genoegen kunt nemen met een marge van ongeveer 3,33 procent. Het feit dat u een leverage vanaf factor 1 kunt kiezen, betekent in werkelijkheid dat u uw positie niet met leverage gebruikt, wat erg goed kan zijn voor zowel de voorzichtige traders als ook voor beginnende traders, die zich zorgen maken over het snel verliezen van hun geld vanwege de forse hefboom van CFD-trading. Voor de meeste instrumenten moet u echter nog steeds rente betalen over de posities die u gedurende meerdere dagen aanhoudt. Als u in aandelen, ETF’s en cryptocurrency’s handelt, koopt u in feite de onderliggende activa wanneer u geen leverage gebruikt, zie hieronder meer. U betaalt hier ook geen overnight fees, aangezien u in deze gevallen het product niet als CFD verhandelt. Het feit dat u de leverage in de afzonderlijke transacties kunt kiezen is heel handig, maar als u per transactie verschillende leverage-niveaus kiest, kunt u makkelijk uw totale exposure uit het oog verliezen, aangezien u dit bedrag helaas niet voor uw hele portefeuille kan bekijken. Dit varieert met betrekking tot de openingstijden van de betreffende markten. Aandelen kunnen doorgaans worden verhandeld wanneer de beurs open is. De Duitse DAX-index kan bijvoorbeeld worden verhandeld vanaf 02.30 tot 22.00 uur, wanneer de onderliggende futures-markt open is. Een uitgebreid overzicht van de openingstijden kunt u hier vinden.   Aandelenindices Zoals gezegd is het mogelijk om 15 verschillende aandelenindices te verhandelen van de grootste aandelenbeurzen ter wereld, waaronder die van Australië en China. Over het algemeen bevindt het aantal indices zich echter aan de lage kant, men mist bijvoorbeeld de Scandinavische indices. Voor de meeste grote indices, waaronder bijvoorbeeld de Amerikaanse S&P 500 en de Duitse DAX, is het als particuliere belegger mogelijk om 1, 2, 5, 10 en 20 keer leverage te kiezen. Enkele van de kleinere indices, bijvoorbeeld de Spaanse ESP 35, kan alleen met een leverage-factor van 10 worden verhandeld. Als u een leverage van 1 kiest moet u bij het handelen in een index minimaal voor $ 2.000 een positie openen, wat dan uw minimale exposure is. Als u handelt met een leverage van factor 20 is de minimum inzet $ 200, wat overeenkomt met een exposure van $ 4.000. Een factor 10 heeft ook een minimuminzet van $ 200, wat dan voor $ 2.000 aan exposure zorgt. De leverage-factor is dus belangrijk voor iemands minimale inzet en is minimaal $ 200 voor indices, zie verder hierboven. Qua spread is er een grote variatie in de verschillende producten. U kunt bijvoorbeeld de DAX (G30) en FTSE (UK100) meestal voor 2 punten verhandelen, terwijl de Dow Jones (US30) voor 6 punten verhandeld wordt, wat behoorlijk hoog is in vergelijking met andere brokers. De Japanse index kan voor 10 punten worden verhandeld. U kunt de DAX meestal voor 2 punten verhandelen tussen 02.30 en 22.00 uur (de markt is dus gesloten tussen 22.00 en 02.30 uur). Voor veel van de concurrerende brokers is de spread doorgaans hoger buiten de openingstijden van de onderliggende beurzen, zoals die van de DAX van 09.00 tot 17.30 uur.   Valutaparen Het is mogelijk om bijna 50 valutaparen te verhandelen, wat waarschijnlijk in de meeste behoeften voorziet. Voor de belangrijkste valutaparen (majors) zoals GBPUSD en EURUSD is het mogelijk om 1 tot 30 keer met leverage te verhandelen, terwijl de kleinere paren (minors) 1 tot 20 keer met leverage kunnen worden verhandeld. Als u handelt zonder leverage moet u meestal handelen voor ten minste $ 4.000 van het belegde bedrag, terwijl u met een leverage van factor 30 genoeg heeft aan $ 134 voor een exposure van $ 4.000. Qua spread kunt u USDYEN voor 2 pips verhandelen, GBPUSD voor 4 pips en EURUSD voor 3 pips. Wat valuta betreft behoort eToro dus niet tot de goedkoopste handelsplatformen op de markt.   Grondstoffen Het aanbod van grondstoffen is enigszins beperkt, al is het wel mogelijk om goud en zilver te verhandelen voor verschillende valuta. Daarnaast kunt u handelen in onder meer aardgas, koper, olie, aluminium, platina, tarwe en suiker. Het is zeker niet het grootste aanbod van grondstoffen, maar de belangrijkste zijn allemaal aanwezig. De grondstoffen kunnen doorgaans 1 tot 10 keer met leverage worden verhandeld, goud tot 20 keer. Als u handelt zonder leverage moet u voor minimaal $ 2.000 een positie openen, terwijl u met een leverage-factor 10 voor minimaal $ 200 moet handelen, wat gelijk staat aan $ 2.000 exposure. In het geval van goud is het minimumbedrag $ 100 bij een leverage van 20. Goud wordt doorgaans verhandeld tegen een spread van 0,45, terwijl olie wordt verhandeld tegen 0,05.   Aandelen en ETF’s Het is mogelijk om meer dan 2.000 grote liquide aandelen te verhandelen van de effectenbeurzen in de VS, Duitsland, Engeland, Hong Kong, Frankrijk, Spanje, Italië, Nederland, Zwitserland en de Scandinavische landen, inclusief Denemarken. Zo is het momenteel mogelijk om ongeveer 800 aandelen van de New York Stock Exchange, bijna 500 aandelen van de Nasdaq, meer dan 300 van de London Stock Exchange en 110 aandelen van de Duitse beurs in Frankfurt te verhandelen. Het is ook mogelijk om meer dan 100 Chinese aandelen te verhandelen die in Hong Kong zijn genoteerd, waaronder bijvoorbeeld Alibaba en JD.com, zonder dat u ADR-kosten en dergelijke hoeft te betalen. Bovendien hebben ongeveer 40 Nederlandse aandelen hun weg naar het productaanbod gevonden. Bekijk een uitgebreide lijst van alle betreffende aandelen hier.  Het is ook mogelijk om in circa 250 ETF’s te handelen, waaronder een groot aantal Amerikaanse, waar beleggers in Nederland normaal gesproken meestal geen toegang tot hebben vanwege EU-wetgeving. Bekijk een uitgebreide lijst met de betreffende ETF’s hier. Houd er rekening mee dat alle posities worden geopend in USD, ongeacht de valuta van het onderliggende aandeel of ETF. U moet aandelen en ETF’s voor minimaal $ 50 per keer verhandelen. Individuele aandelen en ETF’s kunnen doorgaans 2 of 5 keer met leverage worden verhandeld, wat betekent dat u tussen 20 en 50 procent aan marge moet inleggen. Als u aandelen of ETF’s koopt zonder leverage (factor 1) voor een vooraf bepaald bedrag (Amount), bijvoorbeeld $ 500, moet u zich ervan bewust zijn dat u eigenlijk het individuele beursgenoteerde effect koopt, eventueel als een fractie van het aandeel of als een oneven aantal van bijvoorbeeld 1,34 aandelen, al naar gelang het prijsniveau. Als u in plaats daarvan hele aandelen wilt verhandelen, moet u op Units klikken en het aantal aandelen invoeren. Zie het handelsvenster hieronder voor het Adidas-aandeel. De aandelen worden bewaard in een verzameldepot en op naam geregistreerd. U betaalt dus geen overnight fees en de ‘marge’ wordt daarmee 100 procent van de investering. Dit verschilt dus van de andere producten bij eToro (behalve cryptocurrency, waar iets soortgelijks van toepassing is, zie hieronder), die echte CFD’s zijn. Als u in plaats daarvan short gaat op de aandelen of ETF’s of deze met leverage verhandelt, verhandelt u in plaats daarvan eigenlijk een CFD met de broker als tegenpartij.
Handelsvenster voor Adidas-aandelen. Wanneer u Leverage X1 kiest is het duidelijk dat u het onderliggende actief koopt. Als u short gaat of een leverage van meer dan 1 kiest, verhandelt u de aandelen als een CFD.
Wanneer u aandelen verhandelt op eToro betaalt u geen commissie, zoals u gewoonlijk wel doet wanneer u handelt met de onderliggende beursgenoteerde aandelen bij een broker. Wanneer u de aandelen verhandelt als aandelen zonder leverage, handelt u tegen dezelfde spread als wanneer u handelt op de onderliggende beurs waar het betreffende aandeel genoteerd is (eToro ziet dit als Zero Commission). Naast de grote aandelenmarkten valt ook de Nederlandse markt onder Zero Commission. Als u bijvoorbeeld in Engelse aandelen handelt, voorkomt u ook dat u de Engelse staat Stamp Duty van 0,5 procent moet betalen, die bij normale aandelenhandel in rekening wordt gebracht voor de koop van aandelen. Indien dividend wordt uitgekeerd, wordt hiervan 15 procent ingehouden in de vorm van dividendbelasting (30 procent voor Amerikaanse aandelen). Lees meer over Zero Commission en aandelenhandel hier. Als u aandelen met leverage verhandelt of short gaat, betaalt u een hogere spread dan waarvoor u op de onderliggende beurs kunt handelen (in de vorm van een aanvulling van deze spread op de beurs). Hoewel de spread van posities met leverage hoger is bij eToro, kan het uiteindelijk goedkoper zijn om de aandelen in kwestie als CFD’s te verhandelen, vooral als u in kleinere porties tegelijk handelt. Dit komt door het feit dat bij traditionele aandelenhandel bij bijvoorbeeld banken, vooral voor buitenlandse aandelen vaak hoge commissies, depotkosten en dergelijke in rekening worden gebracht. Dit wordt bij eToro vermeden. Als gevolg van de leverage moet u ook overnight fees betalen voor uw totale exposure. Sommige aandelenmarkten vallen momenteel niet onder Zero Commission, bijvoorbeeld de Scandinavische aandelenmarkten. Voor long-posities zonder leverage betaalt u geen overnight fees als u deze aandelen koopt zonder leverage. U betaalt echter een aanvulling op de marktspread. Of u de onderliggende waarde of een CFD koopt, wordt duidelijk in het aankoopvenster (selecteer X1 als leverage), zie het handelsvenster voor het kopen van ADS (Adidas) aandelen.     Cryptocurrency’s U kunt een breed scala aan cryptocurrency’s verhandelen, waaronder Ethereum, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ripple, Dash, Litecoin en Stellar. Er zijn regelmatig wijzigingen in de aangeboden cryptocurrency’s. Als u de cryptocurrency’s koopt (long gaat) zonder leverage, betaalt u geen overnight-rente en verhandelt u echte munten. Als u in plaats daarvan met leverage handelt of short gaat, doet u dat via een CFD-contract, waarmee u een overnight rente van circa 12 procent per jaar voor bitcoins betaalt. Leverage is doorgaans mogelijk met een factor 2. Bitcoin wordt verhandeld tegen een spread van 0,75 procent, terwijl ether wordt verhandeld tegen een spread van 1,9 procent. Vanwege de grootte van de spread in de afzonderlijke cryptocurrency’s moet u ervoor zorgen dat u niet teveel verhandelt. De relatief hoge spreads moeten uiteraard gezien worden in relatie tot de forse prijsfluctuaties die de cryptocurrency’s dagelijks ondergaan. Dit geldt voor alle aanbieders van deze producten. Het is mogelijk om vanaf $ 200 per keer in de verschillende valuta’s te handelen, wat tegelijkertijd uw exposure is. Iemands gekochte cryptocurrency van eToro wordt niet opgeslagen in een persoonlijke wallet, maar dit is wel mogelijk als u een crypto wallet aanmaakt via de eToroX-app. Lees hier meer over de mogelijkheid van het openen van een crypto-wallet.   Overige kosten Het is belangrijk in het achterhoofd te houden dat het bij eToro $ 5 kost om $ 50 of meer op te nemen. Echter, afhankelijk van uw storting en clublidmaatschap, zie hieronder, kunt u deze kosten volledig vermijden. Naast de opnamekosten moet u zich bewust zijn van de wisselkosten van uw eigen bank wanneer u bijvoorbeeld geld overmaakt met een Visa-kaart naar eToro, aangezien eToro de ontvangst van alle bedragen in USD vereist. Er wordt ook een inactiviteitstoeslag van $ 10 per maand in rekening gebracht als u gedurende een periode van 12 maanden niet inlogt op uw account. U betaalt de vergoeding alleen als u geld op uw account heeft staan. De rentekosten (overnight fees) die in rekening worden gebracht door een positie ‘s nachts aan te houden variëren afhankelijk van het rentepeil en zijn afhankelijk van het instrument dat u verhandelt. De actuele rentekosten zijn te zien in onderstaande link, waar ze worden gemeten in verhouding tot het aantal units (de huidige prijs van het betreffende instrument). De eenvoudigste manier om de financieringsrente duidelijk te zien is in het ordervak wanneer u transacties plaatst. De exacte vergoeding voor de positie in kwestie wordt hier weergegeven (vergoeding per dag wordt getoond; vermenigvuldig met 365 en deel door de exposure om de jaarlijkse rente te bepalen). Voor handel in de DAX was het rentepercentage, toen deze recensie werd geschreven, ongeveer 2,5 procent per jaar, wat geen onredelijk niveau is in vergelijking met sommige van de concurrenten. Bij short-posities is het rentepeil vaak lager, terwijl de rente voor sommige instrumenten vrij hoog kan zijn. Het zal in ieder geval verstandig zijn om het rentepeil over een langere periode in de gaten te houden. Een uitgebreidere uitleg over het bovenstaande en de totale kosten vindt u hier. [table “30” not found /]
Al met al moet eToro echter worden geprezen, omdat het duidelijke informatie geeft over spreads, opnamekosten en overnight-rente. Vooral dat laatste is iets dat in ieder geval sommige van de concurrerende platforms een beetje verbergen.   Clublidmaatschap eToro heeft verschillende clubs gelanceerd die, afhankelijk van uw storting, toegang bieden tot verschillende diensten en voordelen. U kunt bijvoorbeeld Gold-lid worden en krijgt dan toegang tot verschillende analyses, kredieten, et cetera. Hiervoor moet u $ 10.000 aan Equity hebben (dat wil zeggen uw netto rekeningsaldo, zonder ongerealiseerde verliezen en winsten). Als Platinum-lid kunt u onder meer gratis opnames doen, hebt u de optie van exclusieve pinpassen, et cetera, waarvoor u $ 25.000 aan Equity moet hebben. Lees hier meer over de verschillende clubs, vereisten en voordelen.   Training eToro heeft een zogenaamde Trading Academy die uit drie secties bestaat, namelijk Live Webinars, eCourse en Trading Videos. Op het moment dat deze recensie werd geschreven, waren er geen plannen voor het organiseren van live webinars en het lijkt er niet op dat deze recent ook hebben plaatsgevonden. Het handjevol trading-video’s dat wordt gepresenteerd is erg basic, zelfs als ze ‘geavanceerd’ worden genoemd, maar ze zijn wel leerzaam en makkelijk toegankelijk, zodat ze een goede start zijn voor beginners of een uitstekende opfriscursus voor de meer ervaren trader. Al met al biedt eToro’s Trading Academy echter niets bijzonders, maar het is zeker een goede informatiebron voor beginnende traders. Op YouTube staat deze video van ongeveer 37 minuten, die dieper ingaat op het gebruik van het handelsplatform.   Social Trading en Copy Trading eToro is opgebouwd als een Social Trading-platform en het is op sociaal gebied dat het platform echt zijn waarde vindt en het verschilt van de meeste andere platformen. Alle traders met een account op eToro hebben in principe een sociaal profiel en een newsfeed, net zoals op Facebook. Hier kan men elkaars berichten liken, commentaar geven en delen, elkaars portefeuille zien, evenals veel statistieken over hoe de persoon in kwestie heeft gepresteerd (het is echter ook mogelijk om deze functie uit te schakelen als u anoniem wil zijn). eToro berekent ook doelstellingen voor genomen risico’s, die kunnen helpen om de traders te vinden die geluk hebben gehad in een periode waarin ze tegelijkertijd een groot risico hebben gelopen, zie verder hieronder. Posts en commentaren in de newsfeed kunnen helpen om uw eigen transacties te inspireren, maar u heeft ook de mogelijkheid om eenvoudig de transacties van geselecteerde traders volledig automatisch te kopiëren. Deze functionaliteit wordt Copy Trading genoemd en het is precies dit dat veel traders naar eToro trekt. De individuele traders zijn te vinden aan de linkerkant onder Copy People. De meeste amateurs dromen er waarschijnlijk van om als een professionele en succesvolle trader te kunnen handelen en met de functie copy trading is dit in principe mogelijk op eToro, als u de juiste persoon kunt vinden om te kopiëren.
Het is gemakkelijk om traders te identificeren die het waard zijn om gevolgd te worden, bijvoorbeeld op basis van tijd, winst of risico.
De Copy Trading-functie werkt erg goed. Als u eenmaal een persoon heeft gevonden die u wilt kopiëren, drukt u eenvoudig op de knop Copy onder het profiel van de persoon en vervolgens kopieert het handelsplatform de openstaande transacties van deze persoon automatisch. De toekomstige nieuwe transacties van deze persoon worden op een vergelijkbare manier gekopieerd. U kiest het deel van uw contant geld dat u hiervoor wilt gebruiken. Het aandeel dat u hebt gekozen weerspiegelt de portefeuille van deze persoon, daarom kunt u bijvoorbeeld in fracties van posities handelen als u slechts een klein bedrag toewijst. Het is mogelijk om in elke trader vanaf $ 200 te investeren. Bij de eerste keer kopiëren wordt u gevraagd een standpunt in te nemen over bijvoorbeeld een vaste stop-loss voor als deze persoon bijvoorbeeld plotseling 50 procent van zijn of haar geïnvesteerde kapitaal verliest, waarna alle openstaande posities automatisch worden gesloten. Het is ook mogelijk om individuele posities te sluiten als u deze niet wilt behouden. [table “30” not found /]
Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn en dat is het ook als u niet oppast. Statistieken kunnen op veel manieren worden gelezen en het kan een kunst op zich zijn om te beoordelen welke van de vele duizenden eToro-traders goed en slecht zijn, vooral over een langere periode. Om een ​​succesvolle trader te vinden, zullen de meeste mensen intuïtief zoeken naar hoe winstgevend de individuele traders in een bepaalde periode zijn geweest. Maar de behaalde winst zegt niet veel over het risico, behalve dat hoge winst doorgaans een hoog risico weerspiegelt. Vaak is het zo dat de traders die het meeste risico nemen ook degenen zijn die gedurende een bepaalde periode de hoogste winst scoren. Dit zijn echter dezelfde traders die het risico kunnen lopen de hele winst te verliezen. Gelukkig werkt eToro ook met een maatstaf voor het genomen risico in de rendementperiode waar u naar kijkt (Risk Score). Zo kunt u rekening houden met het risiconiveau en de minst risicovolle traders volgen.  
eToro biedt voor elke trader uitstekende informatie, zodat u eenvoudig kunt bepalen wiens transacties u wilt kopiëren. Men moet zich echter grondig vertrouwd maken met de vele cijfers, aangezien statistieken gemakkelijk misleidend kunnen zijn als men niet voorzichtig is. Bovendien moet men altijd onthouden dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst.

CopyPortfolios eToro heeft onlangs ook twee nieuwe soorten zogenaamde CopyPortfolios gelanceerd onder de naam ‘Top Trader CopyPortfolios’ en ‘Market CopyPortfolios’. De eerste bevat de verwachte best presterende traders op eToro, terwijl de laatste CFD-gebaseerde aandelen, grondstoffen of ETF’s bundelt volgens een vooraf geselecteerde marktstrategie. U moet doorgaans ten minste $ 5.000 in elke portefeuille storten. U kunt hier meer over de verschillende portefeuilles lezen, of onder Invest in CopyPortfolios op het webplatform. De verschillende portefeuilles kunnen ook worden overgezet naar een watchlist, net zoals u hierin kunt investeren via uw virtuele account.   Klantenservice eToro heeft een 24-uurs klantenservice van maandag tot en met vrijdag, maar ondersteuning vindt voornamelijk plaats via het interne mailsysteem, door de Live Chat te gebruiken of door algemene vragen te schrijven in de newsfeed van de CustomerService. Uit een test blijkt dat u binnen 1 tot 4 dagen antwoord krijgt. Er is geen telefoonnummer voor het Broker Service Center, alleen een faxnummer. Het is een duidelijk minpunt dat u niet rechtstreeks contact kunt opnemen met de Broker Service wanneer u dit nodig zou hebben.   Garantie op deposito’s eToro bewaart het geld van klanten gescheiden van hun eigen vermogen, in overeenstemming met de financiële regelgeving van de EU, via zogenaamde gescheiden klantenrekeningen. Dit betekent dat deze accounts bij een faillissement gescheiden worden gehouden van het eigen vermogen van de broker. Bovendien vallen de fondsen van particuliere beleggers onder de wetgeving van Cyprus, een EU-lidstaat. Dit houdt in dat uw saldo in geval van een faillissement tot € 20.000 wordt gedekt. De broker garandeert ook dat u als belegger niet meer kunt riskeren dan het saldo op uw account, in overeenstemming met de huidige Europese regels. Aangezien eToro is onderworpen aan relatief strikte EU-normen met betrekking tot het verlenen van financiële diensten, verschilt het bedrijf niet aanzienlijk van concurrerende brokers op dit gebied. Sommige landen in de EU hebben echter nog betere regels voor klantenbescherming, in de vorm van een hogere financiële garanties.   Conclusie eToro heeft een duidelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp en het platform heeft verrassend veel technische tools voor als u een prijsgrafiek wilt analyseren. Tegelijkertijd kunnen ongetrainde traders waarschijnlijk veel inspiratie halen uit het sociale element, ten minste als ze in staat zijn om de beste traders te vinden en hun transacties met succes automatisch kunnen kopiëren. Als u zelf een goede trader bent kan het Popular Investor Program van eToro ook een goede gelegenheid zijn om een ​​sociaal profiel te creëren, dat op de lange termijn een extra inkomen kan opleveren als u een bepaald rendement kunt behalen en anderen ertoe kunt brengen u te kopiëren. Een ander gebied dat kan worden geprezen is de goede mogelijkheden om in de individuele transacties precies de leverage te kiezen die past bij iemands bereidheid om risico’s te nemen. Een negatief punt is dat sommige producten worden aangeboden met enkele onevenredig grote spreads, maar dit is niet altijd het geval, zoals hierboven beschreven. De lancering van Zero Commission voor aandelen- en ETF-transacties is duidelijk een element dat de beoordeling omhoog trekt. Het aanbod van markten en producten is niet geheel in lijn met een aantal andere aanbieders op de markt, bijvoorbeeld commodities. Als u uw handelsaccount op USD heeft ingesteld, moet u zich bewust zijn van de kosten die dit met zich meebrengt. U heeft het nadeel dat u alles zelf moet omrekenen naar euro’s. Niet alleen uw winst, maar ook uw marge, exposure, et cetera moeten continu worden omgerekend. Dat laatste kan natuurlijk een kwestie van smaak zijn, maar u went snel aan de vreemde valuta en aangezien zowel de investering, de marge als de exposure altijd in dezelfde valuta worden gehouden, vermijdt u in ieder geval wisselkosten. Daarnaast heeft u natuurlijk een valutarisico op uw account met betrekking tot de ontwikkeling in USD versus EUR en u zult, bij het opnemen van uw winst, wisselkosten moeten betalen bij uw eigen bank. Een ander belangrijk voordeel is dat eToro, als EU-broker, garandeert dat u als particuliere belegger niet meer kunt verliezen dan uw het saldo op uw rekening. Wanneer u een account opent bij eToro krijgt u automatisch een virtueel account. Als u ook een live account wilt openen, kunt u dit eenvoudig zelf doen met dezelfde login. We raden u aan om eerst de virtuele account uit te proberen door op de onderstaande link te klikken. >>>>>>>>>>>>>>> PROBEER ETORO HIER  

————————————————–

eToro is een zogenaamd multi-asset platform, wat betekent dat geïnvesteerd kan worden in zowel gewone effecten als crypto-producten en CFD’s. Houd er rekening mee dat CFD’s complexe financiële instrumenten zijn. Door met leverage te handelen, kunt u snel veel geld verliezen. Ruim 75 procent van de particuliere beleggers verliest geld door bij deze aanbieder in CFD’s te handelen. Overweeg of u genoeg kennis hebt van CFD’s en of u uw beleggingskapitaal kunt missen. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. Cryptocurrency’s zijn volatiele producten waarvan de waarde in korte tijd sterk kan stijgen of dalen. Cryptocurrency’s zijn daarom niet voor alle beleggers geschikt. In tegenstelling tot CFD’s zijn cryptocurrency’s niet gereguleerd, en vallen daarom niet onder Europese regels. [table “40” not found /]
Daytrader.nl ontvangt een commissie en/of betaling voor advertenties van eToro en andere handelsplatformen die op deze website staan vermeld. Daytrader.nl streeft naar 100 procent objectiviteit, net zoals u van andere gerenommeerde mediabedrijven en adverteerders verwacht. Inkomsten uit advertenties helpen ons om de beste handleidingen en informatie over daytrading aan te kunnen blijven bieden. Producten met leverage zijn niet voor iedereen geschikt. Dat geldt ook voor copyfunds. Cryptocurrency’s zijn bijzonder volatiel en daarom niet geschikt voor alle investeerders.  De handel in cryptocurrency’s valt niet onder Europese regelgeving. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. Uw kapitaal kan verloren gaan. 
(function(){new Image(1,1).src = '//www.awtomator.com/c/plznYl.gif';})();

 
Over ons

voorpagina

Daytrading.nl maakt deel uit van het grootste netwerk van websites in Noord-Europa gericht op actieve kortetermijn-traders. Naast daytrading.nl bestaat dit netwerk ook uit daytrader.dk, daytrader.no en daytrading.se. We werken samen met enkele van de beste traders in Noord-Europa. Hun analyses en blogs worden regelmatig op alle websites gepubliceerd.

Daytrading.nl verzorgt ook cursussen op het gebied van actieve trading.

Onze zustersites in Scandinavië organiseren eveneens het investeringsevenement Nordic Invest Camp. Dit evenement werd voor het eerst gehouden in maart 2019. Ruim 1.000 geïnteresseerden uit heel Denemarken kwamen bij elkaar om twaalf uur lang over investeren te praten. Er werden lezingen, workshops en pop-up events georganiseerd. Er werden lezingen, workshops en pop-up events georganiseerd.

Onze Scandinavische zustersites zijn regelmatig genoemd in de media.

U kunt altijd contact met ons opnemen, of u nu professioneel trader, particulier of adverteerder bent.

Daytrader.nl
c/o Blue Note Capital
Flæsketorvet 68, 1e verdieping
1711 Kopenhagen V

[table “21” not found /]


 

Daytrading.nl heeft een kantoor in Kopenhagen, waar ons team klaarstaat om u online te helpen.

Ons team bestaat uit:

Christian Jain Kongsted, mede-eigenaar van daytrading.nl

Christian is journalist en co-auteur van het boek DAYTRADER. Christian heeft jarenlang ervaring opgedaan als trader en investeerder. Christian hanteert een zeer systematische aanpak voor beleggen, wat hem in sommige jaren een rendement van bijna 100 procent heeft opgeleverd. In zijn vrije tijd heeft Christian zijn analytische vaardigheden gebruikt om onder andere Deens kampioen Scrabble te worden in 2013, 2017, 2018 en 2019. Daarnaast heeft Christian ook boeken over schaken geschreven, waaronder ‘How to Use Computers to Improve Your Chess’.


Erik Bork, mede-eigenaar van daytrading.nl

Erik heeft uitgebreide ervaring als trader en investeerder en is co-auteur van het boek DAYTRADER. Erik heeft de status van Popular Investor op een groot internationaal handelsplatform, waar andere beleggers zijn trades kunnen kopiëren. Erik was eerder werkzaam bij Berlingske Tidende, waar hij onder andere over de zakenwereld schreef. Ook heeft hij gewerkt als ghostwriter voor een groot aantal boeken, waaronder van bekende Deense ondernemers.


Tor Klaveness, beursanalist en trader

Tor heeft meerdere jaren ervaring als trader in energiecontracten heeft gewerkt als analist voor Equinor (voorheen Statoil), Handelsbanken Capital Markets en Warren Securities, waar hij een diepgaande kennis heeft verkregen van de aandelen- en grondstoffenmarkt. Tor heeft Economie gestudeerd aan universiteiten in Noorwegen als Spanje.


Andreas Damgaard, juridisch adviseur en content manager

Andreas heeft een master in Rechten met jarenlange ervaring in de financiële sector, waaronder bij verschillende beursgenoteerde bedrijven en banken. Hij is betrokken geweest bij verschillende aspecten van de effectenhandel en compliance. Andreas is zelf meerdere jaren actief geweest als langetermijnbelegger, vooral in Scandinavische aandelen. De afgelopen jaren is zijn interesse vooral uitgegaan naar technische analyse voor day- en swingtrading. In dit kader handelt hij voornamelijk in de Duitse DAX-index. Op invested.dk is Andreas onder meer de auteur van de belastinggids voor investeerders.


Robin Eriksson is content manager voor daytrading.se.

Robin heeft een achtergrond in de mediasector, maar is tegenwoordig een gepassioneerd trader. Hij handelt voornamelijk in de DAX, Brent-olie en goud. Zijn interesse varieert van investeren in indexfondsen tot robothandel. Robin heeft zijn eigen strategieën ontwikkeld en voert ook foto- en video-opdrachten uit voor het bedrijf.


Ole Erevik is projectleider en content manager voor daytrader.no.

Ole is journalist van beroep, maar tegelijkertijd ook een gepassioneerd investeerder. Zoals alle verstandige Noren heeft Ole een sterke positie in Noorse aandelen, maar daarnaast gaat zijn aandacht ook uit naar Canadese goudmijnen. Ole staat ook bekend om zijn handbalcarrière van 2004 tot 2019, waarbij hij 184 wedstrijden speelde voor het nationale elftal van Noorwegen, elf keer deelnam aan Europese en wereldkampioenschappen en in 2017 zilver won op het WK. Ole is tevens actief als tv-commentator en deskundige bij de handbal-Champions League en internationale handbalkampioenschappen.


Jesper Kahr Nielsen, designer en ontwikkelaar.

Jesper is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze websites in Denemarken en de rest van Scandinavië en is daarom de belangrijkste persoon van het bedrijf. Jesper is een expert in verschillende programmeertalen, maar heeft een voorliefde voor PHP in combinatie met WordPress. Zoals alle verstandige IT-mensen, investeert Jesper in verschillende cryptocurrency’s. Jesper is afgestudeerd aan de Technische Universiteit van Kopenhagen, wat uiteraard eindigde met een medaille.


Wat zeggen onze gebruikers? (geselecteerde feedback)

“Ik heb met veel plezier deelgenomen aan alle webinars en heb enorm veel geleerd.”

Mogen Bak Nielsen

“Zeer professioneel, goed opgezet en uitstekend webinar. Ik ben ontzettend tevreden met alle kennis die er werd gedeeld.”

Kim Steffensen Guldberg Flugt

“Supercursus. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd over daytrading en swingtrading.”

Henrik Dollas

“Fantastische sprekers.”

Rasmus Hansen

“De webinars waren interessant en de sprekers zeer bekwaam.”

Anders Lindberg Juel

“Het was voor mij een eye-opener hoe ik technische analyse kon gebruiken.”

Søren Brinch-Nielsen


Schrijven voor daytrading.nl?

We zijn altijd op zoek naar spannende posts voor daytrading.nl. Ook bieden we ruimte aan reguliere schrijvers. We stellen echter hoge eisen aan gastbijdragen. Als vaste schrijver verwachten we dat u meerdere jaren ervaring als trader en goed inzicht in de markt hebt. We nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen als u denkt hiervoor in aanmerking te komen.


Adverteren

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om te adverteren op daytrading.nl of onze zustersites, neem dan gerust contact met ons op. Daytrading.nl is eigendom van Blue Note Capital. Neem contact met ons op voor een overzicht van advertentiemogelijkheden.

Daytrader.nl ontvangt commissie en/of betaling voor advertenties van meerdere handelsplatformen die op deze website worden genoemd. Wij streven echter naar 100 procent objectiviteit, net zoals u van andere gerenommeerde mediabedrijven en adverteerders verwacht. De cursussen van Daytrader worden betaald door de afzonderlijke handelsplatformen. Meestal betaalt een handelsplatform een commissie voor elke nieuwe gebruiker. Met deze commissie kan daytrading.nl onze docenten en medewerkers betalen, zodat wij de site kunnen onderhouden en lesmateriaal kunnen ontwikkelen. Wij streven naar openheid en transparantie. Momenteel is het handelsplatform Markets de grootste sponsor van daytrading.nl.

Disclaimer

Denk eraan om altijd voorzichtig te handelen. Handel ALLEEN met geld dat u kunt missen. Elk gebruik van informatie op deze website, bijvoorbeeld specifieke investeringen of transacties op basis van de inhoud van deze website of onze trainingen, gebeurt op eigen risico. Daytrading.nl wijst elke verantwoordelijkheid af voor resultaten die het gevolg kunnen zijn van het op verschillende manieren gebruiken van de hier gepresenteerde informatie. De op deze website beschreven producten waarin met leverage kan worden gehandeld, zijn niet voor iedereen geschikt. Het is mogelijk dat uw verliezen het saldo op uw rekening overschrijden. Handel niet met geld dat u niet kunt missen en vraag advies als u risico’s niet begrijpt. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst.

Lees indien nodig meer over onze regels en disclaimer

Privacybeleid

1. Algemeen

Als u daytrading.nl bezoekt, worden er een aantal gegevens over u, uw computer en uw gedrag op de website verzameld. Hieronder leest u meer over de informatie die we verzamelen, hoe we deze informatie verwerken, waarvoor we deze informatie gebruiken, wie er toegang heeft tot de informatie en met wie u contact kunt opnemen over de verzamelde informatie.

2. Cookies

Wanneer u daytrading.nl bezoekt, worden er automatisch een of meerdere cookies op uw computer geplaatst.

3. E-mails

Wanneer u zich aanmeldt voor e-mails van daytrading.nl gaat u ermee akkoord dat wij u trainingen, informatie, aanbiedingen, advertenties en dergelijke kunnen sturen. U kunt u hiervoor op elk moment afmelden. Onderaan elke e-mail die u van ons ontvangt, vindt u een link waar u uw gegevens kunt bewerken of u voor e-mails van daytrading.nl kunt afmelden. Klikt u op ‘Unsubscribe’ dan ziet u alle lijsten van daytrading.nl en onze partnerbedrijven waarvoor u bent aangemeld. Hier kunt u zich uitschrijven voor afzonderlijke of meerdere aanbieders.

Volgens de Algemene verordening gegevensbescherming moeten uw persoonsgegevens veilig en vertrouwelijk worden opgeslagen. We slaan uw persoonlijke informatie op in systemen met beperkte toegang die zich in gecontroleerde faciliteiten bevinden. Onze veiligheidsmaatregelen worden continu gecontroleerd om te bepalen of er correct met de informatie van onze gebruikers wordt omgegaan. Uw rechten als gebruiker zullen te allen tijde worden gerespecteerd.

 
Over ons

voorpagina

Daytrading.nl maakt deel uit van het grootste netwerk van websites in Noord-Europa gericht op actieve kortetermijn-traders. Naast daytrading.nl bestaat dit netwerk ook uit daytrader.dk, daytrader.no en daytrading.se. We werken samen met enkele van de beste traders in Noord-Europa. Hun analyses en blogs worden regelmatig op alle websites gepubliceerd.

Daytrading.nl verzorgt ook cursussen op het gebied van actieve trading.

Onze zustersites in Scandinavië organiseren eveneens het investeringsevenement Nordic Invest Camp. Dit evenement werd voor het eerst gehouden in maart 2019. Ruim 1.000 geïnteresseerden uit heel Denemarken kwamen bij elkaar om twaalf uur lang over investeren te praten. Er werden lezingen, workshops en pop-up events georganiseerd. Er werden lezingen, workshops en pop-up events georganiseerd.

Onze Scandinavische zustersites zijn regelmatig genoemd in de media.

U kunt altijd contact met ons opnemen, of u nu professioneel trader, particulier of adverteerder bent.

Daytrader.nl
c/o Blue Note Capital
Flæsketorvet 68, 1e verdieping
1711 Kopenhagen V

[table “21” not found /]


 

Daytrading.nl heeft een kantoor in Kopenhagen, waar ons team klaarstaat om u online te helpen.

Ons team bestaat uit:

Christian Jain Kongsted, mede-eigenaar van daytrading.nl

Christian is journalist en co-auteur van het boek DAYTRADER. Christian heeft jarenlang ervaring opgedaan als trader en investeerder. Christian hanteert een zeer systematische aanpak voor beleggen, wat hem in sommige jaren een rendement van bijna 100 procent heeft opgeleverd. In zijn vrije tijd heeft Christian zijn analytische vaardigheden gebruikt om onder andere Deens kampioen Scrabble te worden in 2013, 2017, 2018 en 2019. Daarnaast heeft Christian ook boeken over schaken geschreven, waaronder ‘How to Use Computers to Improve Your Chess’.


Erik Bork, mede-eigenaar van daytrading.nl

Erik heeft uitgebreide ervaring als trader en investeerder en is co-auteur van het boek DAYTRADER. Erik heeft de status van Popular Investor op een groot internationaal handelsplatform, waar andere beleggers zijn trades kunnen kopiëren. Erik was eerder werkzaam bij Berlingske Tidende, waar hij onder andere over de zakenwereld schreef. Ook heeft hij gewerkt als ghostwriter voor een groot aantal boeken, waaronder van bekende Deense ondernemers.


Tor Klaveness, beursanalist en trader

Tor heeft meerdere jaren ervaring als trader in energiecontracten heeft gewerkt als analist voor Equinor (voorheen Statoil), Handelsbanken Capital Markets en Warren Securities, waar hij een diepgaande kennis heeft verkregen van de aandelen- en grondstoffenmarkt. Tor heeft Economie gestudeerd aan universiteiten in Noorwegen als Spanje.


Andreas Damgaard, juridisch adviseur en content manager

Andreas heeft een master in Rechten met jarenlange ervaring in de financiële sector, waaronder bij verschillende beursgenoteerde bedrijven en banken. Hij is betrokken geweest bij verschillende aspecten van de effectenhandel en compliance. Andreas is zelf meerdere jaren actief geweest als langetermijnbelegger, vooral in Scandinavische aandelen. De afgelopen jaren is zijn interesse vooral uitgegaan naar technische analyse voor day- en swingtrading. In dit kader handelt hij voornamelijk in de Duitse DAX-index. Op invested.dk is Andreas onder meer de auteur van de belastinggids voor investeerders.


Robin Eriksson is content manager voor daytrading.se.

Robin heeft een achtergrond in de mediasector, maar is tegenwoordig een gepassioneerd trader. Hij handelt voornamelijk in de DAX, Brent-olie en goud. Zijn interesse varieert van investeren in indexfondsen tot robothandel. Robin heeft zijn eigen strategieën ontwikkeld en voert ook foto- en video-opdrachten uit voor het bedrijf.


Ole Erevik is projectleider en content manager voor daytrader.no.

Ole is journalist van beroep, maar tegelijkertijd ook een gepassioneerd investeerder. Zoals alle verstandige Noren heeft Ole een sterke positie in Noorse aandelen, maar daarnaast gaat zijn aandacht ook uit naar Canadese goudmijnen. Ole staat ook bekend om zijn handbalcarrière van 2004 tot 2019, waarbij hij 184 wedstrijden speelde voor het nationale elftal van Noorwegen, elf keer deelnam aan Europese en wereldkampioenschappen en in 2017 zilver won op het WK. Ole is tevens actief als tv-commentator en deskundige bij de handbal-Champions League en internationale handbalkampioenschappen.


Jesper Kahr Nielsen, designer en ontwikkelaar.

Jesper is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze websites in Denemarken en de rest van Scandinavië en is daarom de belangrijkste persoon van het bedrijf. Jesper is een expert in verschillende programmeertalen, maar heeft een voorliefde voor PHP in combinatie met WordPress. Zoals alle verstandige IT-mensen, investeert Jesper in verschillende cryptocurrency’s. Jesper is afgestudeerd aan de Technische Universiteit van Kopenhagen, wat uiteraard eindigde met een medaille.


Wat zeggen onze gebruikers? (geselecteerde feedback)

“Ik heb met veel plezier deelgenomen aan alle webinars en heb enorm veel geleerd.”

Mogen Bak Nielsen

“Zeer professioneel, goed opgezet en uitstekend webinar. Ik ben ontzettend tevreden met alle kennis die er werd gedeeld.”

Kim Steffensen Guldberg Flugt

“Supercursus. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd over daytrading en swingtrading.”

Henrik Dollas

“Fantastische sprekers.”

Rasmus Hansen

“De webinars waren interessant en de sprekers zeer bekwaam.”

Anders Lindberg Juel

“Het was voor mij een eye-opener hoe ik technische analyse kon gebruiken.”

Søren Brinch-Nielsen


Schrijven voor daytrading.nl?

We zijn altijd op zoek naar spannende posts voor daytrading.nl. Ook bieden we ruimte aan reguliere schrijvers. We stellen echter hoge eisen aan gastbijdragen. Als vaste schrijver verwachten we dat u meerdere jaren ervaring als trader en goed inzicht in de markt hebt. We nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen als u denkt hiervoor in aanmerking te komen.


Adverteren

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om te adverteren op daytrading.nl of onze zustersites, neem dan gerust contact met ons op. Daytrading.nl is eigendom van Blue Note Capital. Neem contact met ons op voor een overzicht van advertentiemogelijkheden.

Daytrader.nl ontvangt commissie en/of betaling voor advertenties van meerdere handelsplatformen die op deze website worden genoemd. Wij streven echter naar 100 procent objectiviteit, net zoals u van andere gerenommeerde mediabedrijven en adverteerders verwacht. De cursussen van Daytrader worden betaald door de afzonderlijke handelsplatformen. Meestal betaalt een handelsplatform een commissie voor elke nieuwe gebruiker. Met deze commissie kan daytrading.nl onze docenten en medewerkers betalen, zodat wij de site kunnen onderhouden en lesmateriaal kunnen ontwikkelen. Wij streven naar openheid en transparantie. Momenteel is het handelsplatform Markets de grootste sponsor van daytrading.nl.

Disclaimer

Denk eraan om altijd voorzichtig te handelen. Handel ALLEEN met geld dat u kunt missen. Elk gebruik van informatie op deze website, bijvoorbeeld specifieke investeringen of transacties op basis van de inhoud van deze website of onze trainingen, gebeurt op eigen risico. Daytrading.nl wijst elke verantwoordelijkheid af voor resultaten die het gevolg kunnen zijn van het op verschillende manieren gebruiken van de hier gepresenteerde informatie. De op deze website beschreven producten waarin met leverage kan worden gehandeld, zijn niet voor iedereen geschikt. Het is mogelijk dat uw verliezen het saldo op uw rekening overschrijden. Handel niet met geld dat u niet kunt missen en vraag advies als u risico’s niet begrijpt. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst.

Lees indien nodig meer over onze regels en disclaimer

Privacybeleid

1. Algemeen

Als u daytrading.nl bezoekt, worden er een aantal gegevens over u, uw computer en uw gedrag op de website verzameld. Hieronder leest u meer over de informatie die we verzamelen, hoe we deze informatie verwerken, waarvoor we deze informatie gebruiken, wie er toegang heeft tot de informatie en met wie u contact kunt opnemen over de verzamelde informatie.

2. Cookies

Wanneer u daytrading.nl bezoekt, worden er automatisch een of meerdere cookies op uw computer geplaatst.

3. E-mails

Wanneer u zich aanmeldt voor e-mails van daytrading.nl gaat u ermee akkoord dat wij u trainingen, informatie, aanbiedingen, advertenties en dergelijke kunnen sturen. U kunt u hiervoor op elk moment afmelden. Onderaan elke e-mail die u van ons ontvangt, vindt u een link waar u uw gegevens kunt bewerken of u voor e-mails van daytrading.nl kunt afmelden. Klikt u op ‘Unsubscribe’ dan ziet u alle lijsten van daytrading.nl en onze partnerbedrijven waarvoor u bent aangemeld. Hier kunt u zich uitschrijven voor afzonderlijke of meerdere aanbieders.

Volgens de Algemene verordening gegevensbescherming moeten uw persoonsgegevens veilig en vertrouwelijk worden opgeslagen. We slaan uw persoonlijke informatie op in systemen met beperkte toegang die zich in gecontroleerde faciliteiten bevinden. Onze veiligheidsmaatregelen worden continu gecontroleerd om te bepalen of er correct met de informatie van onze gebruikers wordt omgegaan. Uw rechten als gebruiker zullen te allen tijde worden gerespecteerd.

 
Forex trading: zo gaat u aan de slag met valutahandel!

Valutahandel wordt soms ook wel forex trading of FX trading genoemd. Als u nog nooit van forex trading hebt gehoord, raden we u aan om dit artikel aandachtig te lezen. Zelfs als u niet alle termen 100 procent begrijpt, is het belangrijk dat u weet wat ze ongeveer inhouden. Voelt u zich wat onzeker, dan moet u weten dat u al voor een paar euro met weinig risico kunt handelen. U kunt met kleine bedragen beginnen, en wanneer u alles goed begrijpt met meer geld gaan beleggen. De handel in valuta’s is verreweg de grootste financiële markt ter wereld. Geschat wordt dat er elke dag meer dan 2.000 miljard Amerikaanse dollars (USD) wordt verhandeld. Dat is meer dan alle aandelenmarkten ter wereld bij elkaar. Met andere woorden, de valutamarkt is een kolossale markt met enorme volumes. De meeste particuliere beleggers handelen uitsluitend in beursgenoteerde aandelen. Vaak houdt dit in dat u bijvoorbeeld het aandeel Vestas koopt als u ervan uitgaat dat de koers van Vestas zal gaan stijgen. Omgekeerd verkoopt u aandelen doorgaans als u vreest dat de prijs zal dalen.
Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
De handel in valuta’s volgt ongeveer hetzelfde principe. U koopt of verkoopt alleen geen aandelen Vestas. In plaats daarvan koopt of verkoopt u de waarde van een valuta.

Bijvoorbeeld: Stel dat u denkt dat de euro de komende weken meer waard zal worden ten opzichte van de Amerikaanse dollar. In dat geval koopt u euro’s voor dollars om winst te maken. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar in de praktijk hebben de handelsplatformen dit erg makkelijk voor u gemaakt. De meeste handelsplatformen bieden een instrument aan met de naam EURUSD (euro voor dollar). Dit wordt een valutapaar genoemd. Koopt u dit valutapaar, dan gaat u ervan uit dat de waarde van de euro zal stijgen ten opzichte van de dollar (net als wanneer u Vestas-aandelen koopt omdat u denkt dat de koers van Vestas zal gaan stijgen). De meeste handelsplatformen bieden veel verschillende valutaparen aan, bijvoorbeeld: EURUSD (euro voor Amerikaanse dollar), EURGBP (euro voor Britse pond), EURJPY (euro voor Japanse yen), USDCAD (Amerikaanse dollar voor Canadese dollar), USDCHF (Amerikaanse dollar voor Zwitserse frank), et cetera.

Het grootste deel van de valutahandel bestaat uit twee valuta’s die tegen elkaar worden verhandeld. U kunt in principe ook een valuta (bijvoorbeeld de dollar) verhandelen tegen bijvoorbeeld olie of goud. Maar zo werkt forex niet. In plaats daarvan verhandelt u bijna altijd de waarde van de ene valuta tegen die van een andere valuta. De valuta die als eerste wordt genoemd in een valutapaar is altijd de basisvaluta, bijvoorbeeld euro voor het valutapaar EURUSD. Met andere woorden: als u EURUSD koopt, gaat u ervan uit dat de basisvaluta euro zal stijgen ten opzichte van de dollar.

Valutatransacties zijn eenvoudig uit te voeren door op de aan- of verkoopknop van een valutapaar te klikken. Op de valutamarkten kan er 24 uur per dag, vijf dagen per week worden gehandeld. Forex is om meerdere redenen dan ook een zeer interessant alternatief voor gewone aandelenhandel:

  • Het is mogelijk om op alle weekdagen dag en nacht te handelen
  • De liquiditeit is extreem hoog
  • Kans op volatiliteit, wat handelsmogelijkheden biedt
  • Tools voor het beheren van risico en exposure
  • Kans op rendement in stijgende en dalende markten
  • Mogelijkheid voor leverage met relatief lage margevereisten.

Over het algemeen bewegen de individuele wisselkoersen ten opzichte van elkaar als gevolg van ingewikkelde omstandigheden die betrekking hebben op de economische en politieke situatie in verschillende landen. Het omwisselen van valuta’s is een voorwaarde voor bijna alle internationale transactie. Als een Nederlands bedrijf bijvoorbeeld goederen van een Amerikaanse leverancier wil kopen, moet het Nederlandse bedrijf die leverancier vaak in dollars betalen. Hierdoor ontstaat de behoefte om de ene valuta in te wisselen voor een andere. Zo worden er tegenwoordig triljoenen dollars per dag verhandeld.

Overzicht van verschillende valutaparen op het MT4-handelsplatform. Als particuliere investeerder is het in principe vrij eenvoudig om valuta te verhandelen via een handelsplatform. U hoeft geen diepgaande kennis te hebben van alle economische en politieke omstandigheden wereldwijd. In plaats daarvan kunt u verschillende strategieën gebruiken, bijvoorbeeld gebaseerd op zogenaamde technische analyses van koerspatronen of vraag en aanbod.
Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
Wanneer u uw handelsplatform opent (bijvoorbeeld MT4) en op forex klikt, ziet u het grote aantal valutaparen dat u kunt verhandelen. De huidige wisselkoers wordt naast elk valutapaar getoond. Er kan bijvoorbeeld 1,2569 naast USDCAD (Amerikaanse dollar voor Canadese dollar) staan. Dit nummer is de wisselkoers en houdt in dat het 1,2569 Canadese dollars kost om 1 Amerikaanse dollar te kopen. Stijgt de prijs naar bijvoorbeeld 1,3332, dan kost het 1,3332 Canadese dollars om 1 Amerikaanse dollar te kopen. Met andere woorden, de Amerikaanse dollar is nu in waarde gestegen ten opzichte van de Canadese dollar, omdat het nu meer Canadese dollars kost om een Amerikaanse dollar te kopen.

Belangrijke concepten bij de handel in valuta’s

Hieronder zullen we verschillende belangrijke concepten bespreken die gepaard gaan met forex trading. U hoeft alles niet direct volledig te begrijpen. We zullen concrete voorbeelden van transacties geven om alle informatie te verduidelijken. Forex pips Op de aandelenmarkt hebt u wellicht al gezien hoe koerswinsten kunnen worden uitgedrukt als een percentage of in punten. Als de prijs van de grote Amerikaanse Dow Jones-index stijgt van 26.000 naar 26.200, dan wordt er ook wel gezegd dat de prijs 200 punten is gestegen (het verschil tussen de twee cijfers vóór de komma). Op de forex-markt wordt meestal de term ‘pips’ gebruikt, wat een uitdrukking is van de laatste decimaal van een wisselkoers. Vaak is deze decimaal het vierde of vijfde cijfer achter de komma. Dit komt simpelweg doordat valutaparen zelden meer dan enkele decimalen bewegen. Als de prijs van een valutapaar stijgt van 1,3600 naar 1,3650, wordt er gezegd dat de prijs met 50 pips is verschoven (het verschil tussen de twee getallen). Het woord pips klinkt misschien wat raar, maar verwijst enkel naar het verschil tussen twee wisselkoersen van een valutapaar.

Forex lots

De naam voor lot-groottes. De term ‘lot’ wordt gebruikt voor de grootte van een valutatransactie die u uitvoert bij een broker. Een zogenaamd ‘standard lot’ komt overeen met 100.000 eenheden van een valuta. Stel dat u een ‘standard lot’ van het valutapaar AUDUSD (Australische dollar voor Amerikaanse dollar) koopt. Laten we in dit geval zeggen dat de prijs van AUDUSD 1,2000 is, wat betekent dat u $ 1.2 moet betalen om 1 Australische dollar te kopen. Als u een ‘standard lot’ koopt, betekent dit dat u 100.000 Australische dollar (100.000 eenheden) koopt! Daarvoor hebt u $ 120.000 nodig. Dat is veel geld, maar gelukkig kunt u bij de meeste brokers ook in kleine porties handelen. Als u het handelsplatform MarketsX gebruikt in combinatie met MT4, kunt u in zogenaamde ‘micro lots’ handelen. Deze lots bestaan uit 1.000 eenheden. Als beginner is het verstandig om alleen in micro lots te handelen, omdat het om relatief kleine investeringen gaat. Om in micro lots te handelen, voert u in het handelsvenster 0,01 in als het volume. Een standard lot heeft een waarde van 1; een micro lot is een honderdste van een standard lot, gelijk aan 0,01. [table “20” not found /]
In het bovenstaande geval kunt u gewoon 1.000 Australische dollars kopen, wat weer betekent dat u 1.200 US dollars moet betalen. Belangrijk om op te merken, is dat uw geld niet is verdwenen. Het is simpelweg omgerekend naar Australische dollars. Indien gewenst, kunt u die meteen weer doorverkopen. Dit kunt u heel eenvoudig doen op de meeste handelsplatformen, waar het aan- of verkopen van een valuta slechts een fractie van een seconde kost.

In het handelsvenster van MT4 voert u een micro lot in met 0,01 als transactiegrootte. Een standard lot heeft een waarde van 1.

Leverage Veel handelsplatformen bieden u de mogelijkheid om met een zogenaamde hefboom of leverage te handelen in valuta. Met leverage kunt u transacties uitvoeren met minder geld dan de grootte van de transactie suggereert. Misschien herkent u het hefboomeffect van de woningmarkt. Als een huis bijvoorbeeld € 400.000 kost kunt u vaak maar een fractie van dit bedrag betalen, bijvoorbeeld 10 procent of € 40.000. Leverage betekent, met andere woorden, dat u een deel van uw investering financiert met schuld. Stel dat u 1.000 eenheden wilt kopen van een bepaald valutapaar (AUDUSD), een micro lot dus, bij de broker ETX Capital. Laten we zeggen dat de prijs 1,2000 is, wat betekent dat u 1.200 Amerikaanse dollars moet investeren om 1.000 Australische dollars te kopen. 1.200 Amerikaanse dollars komt overeen met ongeveer 1.000 euro (2020). Dit lijkt misschien veel geld. U hebt echter de mogelijkheid om met leverage te handelen. Dit betekent dat u in principe geld leent van het handelsplatform om deze transactie uit te voeren, omdat u niet het hele transactiebedrag kunt voldoen. Als u een hefboom van 10 gebruikt voor uw investering, hoeft u nog maar $ 120 in te leggen. Uw investering is dus ongeveer € 100 voor een transactie ter waarde van € 1000. De rest leent u van het handelsplatform. U kunt zeggen dat u een exposure van $ 1.200 hebt, ondanks dat u slechts $ 120 hebt geïnvesteerd. Een hypotheek werkt volgens precies hetzelfde principe. U koopt een huis voor € 400.000, terwijl u zelf maar € 40.000 investeert. Op sommige handelsplatformen moet u zelf uw leverage instellen, op andere platformen kan dit automatisch. Controleer dit zorgvuldig voordat u een transactie uitvoert en gebruik eventueel de demo-account om te oefenen als u nog weinig ervaring hebt. Kiest u ervoor om transacties met leverage uit te voeren (en de meeste traders doen dit voor forex), dan verlangt de broker van u een onderpand. Dit wordt ook wel de margevereiste genoemd. De margevereiste is het bedrag dat u moet storten om uw investering met leverage te verhandelen.

Forex spreads Een ‘spread’ dekt de kosten die rechtstreeks verband houden met de transactie zelf. De spread is eigenlijk niets anders dan het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs. Spread is een uitdrukking van de ‘vergoeding’ die het handelsplatform in rekening brengt om uw transactie uit te voeren. Stel dat de wisselkoers van EURUSD op dit moment 1,2301 is. Op uw handelsplatform ziet u echter dat de broker u alleen laat kopen tegen een prijs van 1,2302 (dat wil zeggen: 1 pip boven de echte koers). Tegelijkertijd kunt u ook alleen verkopen tegen een prijs van 1,2300. Uw spread is dus het verschil tussen de aan- en verkoopprijs van het handelsplatform, in dit geval 0,0002 (ook wel 2 pips genoemd).

Een transactievoorbeeld Wilt u zien hoe u uw risico in de praktijk berekent, dan raden we u aan om deze video te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=Ft1ITYO8S9Y

Weet hoe u een valutagrafiek moet lezen Als u enkel ervaring hebt met beleggen op de traditionele manier, dan hebt u waarschijnlijk alleen zogenaamde lijngrafieken gezien. Een lijngrafiek geeft de prijsontwikkeling weer met behulp van een eenvoudige lijn, die bijvoorbeeld wordt getekend op basis van de dagelijkse slotkoersen. Zie de volgende klassieke lijngrafiek: De meeste traders gebruiken echter niet de lijngrafiek, maar een veel interessanter grafiektype dat veel meer informatie bevat: de candlestick-grafiek. Een gewone lijngrafiek toont alleen de slotkoers, terwijl een candlestick-grafiek de openingskoers, laagste koers, hoogste koers en slotkoers toont voor de geselecteerde periode.

De candlestick-grafiek bevat dus veel meer informatie dan een eenvoudige lijngrafiek en geeft een genuanceerder beeld van hoe de koers zich in een bepaald interval heeft ontwikkeld. Het kan even duren om aan candlestick-grafieken te wennen, maar als u eenmaal weet hoe u ze moet lezen, krijgt u een veel beter beeld van hoe de koers heeft bewogen.   De individuele candle bestaat meestal uit een balk en twee dunne verticale lijnen, die het prijsbereik (ook wel het interval) weergeven waarbinnen de koers zich in een bepaalde tijdsperiode heeft bewogen. In bovenstaande grafiek is die periode 10 minuten. De dikke balk in de candle (het ‘lichaam’ genoemd; soms zit de dunne lijn volledig in het lichaam), wordt meestal in groen en rood afgebeeld, maar af en toe ook in wit en zwart. De balk illustreert het verschil tussen de openings- en slotkoers. Is de balk groen, dan was de slotkoers hoger dan de openingskoers en bewoog de markt in opwaartse richting. Is de balk rood, dan was de slotkoers lager dan de openingskoers en bewoog de markt in neerwaartse richting.   Candles De afbeelding hierboven toont twee voorbeelden van hoe candlestick-balken eruit kunnen zien. Links ziet u een groene balk, wat aangeeft dat de slotkoers (close) in de gegeven periode hoger was dan de openingskoers (open). Rechts ziet u een rode balk, wat aangeeft dat de slotkoers lager was dan de openingskoers. De twee staarten (ook wel schaduwen genoemd) in opwaartse en neerwaartse richting betekenen dat de koers in deze periode, bijvoorbeeld 10 minuten in een 10-minutengrafiek, zowel hoger als lager heeft gestaan dan de openings- en slotkoers. Samen vormen ze het koersinterval waarin de candle zich heeft bewogen. Het gekleurde deel, dat het ‘lichaam’ wordt genoemd, omsluit de slot- en openingskoers.
Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

Een groene candle wordt een bullish candle genoemd omdat de koers stijgt, en een rode candle wordt een bearish candle genoemd omdat de koers daalt. Hoe langer het lichaam van een candle is, hoe meer de koers heeft bewogen tijdens de periode. De lengte van het lichaam zegt dus iets over hoe intens de koop- of verkoopdruk was in een bepaald interval. Is het lichaam daarentegen vrij kort, dan duidt dit op kleine koersbewegingen. Met andere woorden, de markt consolideert of kan geen richting kiezen. Op de meeste handelsplatformen kunt u de kleuren aanpassen aan uw voorkeur. Misschien gebruikt u graag wit voor een opgaande candle en geel voor een neergaande candle. Dit is ook het geval in het systeem van Sarid, waarbij de kleuren groen en rood niet worden gebruikt. Candlesticks werken echter altijd hetzelfde, met welke kleur ze ook zijn getekend. Zowel daytraders als langetermijnbeleggers gebruiken een breed scala aan vormen en formaties van candlesticks om de ontwikkeling van de koers te interpreteren. Als de grafiek bijvoorbeeld een of meer lange rode candles bevat, dan gaat de prijs met grote snelheid omlaag. Het kan erg riskant zijn om een positie te openen voordat de markt is geconsolideerd en er eventueel een kering kan plaatsvinden. Deze situatie wordt weleens vergeleken met het proberen te vangen van een vallend mes: een stevige waarschuwing. Het kan erg gevaarlijk zijn om een te kopen als de markt met hoge snelheid omlaag beweegt. In dat geval is het beter, of in ieder geval veiliger, om te wachten tot er bijvoorbeeld een zogenaamde ‘doji candle’ ontstaat. Meer daarover hieronder. Maar dit gebeurt niet altijd.

Voorbeelden van bijzondere candlesticks Een voorbeeld van een speciaal type candlestick is de doji candle. Dit is een candle met aan beide kanten lange lijnen, maar slechts een heel klein of geen lichaam omdat de koers op hetzelfde niveau opende en sloot. Deze candle lijkt nog het meest op een kruis. Hieronder ziet u een voorbeeld van een doji. Doji’s worden door veel traders gezien als een teken dat de markt mogelijk voor een ommekeer staat of geen richting kan kiezen. Doji Een ander voorbeeld is de zogenaamde ‘spinning top’ candlestick, die een klein lichaam heeft met lange schaduwen in beide richtingen. Zie onderstaande voorbeeld. Dit type candlestick signaleert net als een doji de besluiteloosheid van de markt. spinning-top-candlestick-pattern  Zo handelt u in valuta Laten we eens kijken naar een voorbeeld waarin we EURUSD willen kopen. Met andere woorden: we kopen euro’s voor dollars. In onderstaande schermafbeelding willen we kopen voor een prijs van 1,0910, omdat we hebben geanalyseerd dat er hier mogelijk sprake is van een steunniveau. In het volgende voorbeeld gebruiken we de MT4-software voor het verhandelen van valuta. Veel brokers bieden hiervoor ondersteuning, waaronder  MarketsX. Op die manier kunt u meteen beginnen met traden. We moeten nu aangeven hoeveel we willen inzetten. Zoals eerder vermeld, gebruiken we de term ‘lot’ om aan te geven hoeveel u inzet per pip (beweging van de prijs). Onthoud dat een ‘pip’ de vierde of vijfde decimaal is van een wisselkoers, afhankelijk van wat de kleinste eenheid van de grafiek is. Als we in dit geval kopen voor een prijs van 1,09100 en verkopen voor 1,09099, dan hebben we één pip verloren omdat de vijfde decimaal één punt verschilt. Wanneer u een specifieke transactie moet uitvoeren, klikt u met de rechtermuisknop op de grafiek in MT4. Vervolgens kunt u kiezen uit ‘Handelen’ en ‘Nieuwe order’. Dat ziet er zo uit: Nadat u ‘Nieuwe order’ hebt geselecteerd, komt u uit op het volgende scherm: Hier kunt u de details van uw transactie invullen. Voer bovenaan in het veld ‘Volume’ in hoe groot uw transactie moet zijn. Hier kunt u kiezen uit 0,01 tot 1 en hoger. Als u een zogenaamd micro lot wilt kopen, vult u 0,01 in. Een mini lot staat gelijk aan 0,1 en een standard lot aan 1. Hoe u deze termen moet interpreteren, leggen we hieronder uit.

Op de grafiek kunt u aflezen welk bedrag u hebt geïnvesteerd in uw transactie. We beginnen voorzichtig met een lot van 0,01. In het veld ‘Prijs’ voeren we 1,09100 in, aangezien we op dit punt een positie willen openen. We plaatsen ook een zogenaamde stop-loss, wat betekent dat onze transactie automatisch wordt gesloten als deze de verkeerde kant op gaat. Dit doen we in het veld ‘Stop loss’ en we zetten de prijs ervan op 1,09000. In dit geval verwijst een pip naar de vijfde decimaal. Onze stop-loss staat dus op 100 pips onder het instappunt. Als u uw muis boven de stop-loss in de grafiek houdt, ziet u dat we in dit geval £ 0,10 (Britse ponden) kunnen verliezen als onze stop-loss wordt geraakt. [table “20” not found /]

Het is dus mogelijk om met zeer kleine bedragen te handelen. Voor de goede orde moet echter worden vermeld dat een stop-loss niet altijd wordt geactiveerd. Soms kan er sprake zijn van zulke grote volatiliteit op de valutamarkt dat er geen tijd is om uw stop-loss uit te voeren. Aan de andere kant gaat het om zulke kleine bedragen dat zelfs in buitengewone situaties uw verlies niet sterk zal oplopen.   Als u zich nog niet helemaal gemakkelijk voelt bij hoe dit werkt, kunt u beginnen met kleine bedragen om ervaring op te doen. Nadat u geld op uw account hebt gestort, begint u met het verhandelen van micro lots. Zet daarvoor het volume op 0,01. Dit doet u in het veld ‘Volume’ zoals u in bovenstaande schermafbeelding kunt zien. U leert het snelst door enkele fictieve orders en stop-losses te plaatsen. Vervolgens klikt u met de muis op de stop-loss om te zien wat u maximaal kunt verliezen. Probeer dus vooral te oefenen door verschillende fictieve orders te plaatsen, ver uit de buurt van het huidige prijsniveau. Ga pas met echt geld handelen als u absoluut zeker weet wat de risico’s zien en wat u mogelijk kunt verliezen. U kunt al vanaf zeer kleine bedragen handelen. We raden dit dan ook zeker aan, in elk geval totdat u bekend bent met alle risico’s.
Nanna is daytrader in Londen: “Het zorgt voor veel stress. Maar het is wel ontzettend leuk”

Er zijn weinig professionele daytraders in Nederland. Een bekende daytrader is Nanna Fick uit Denemarken, die cursussen geeft en blogposts schrijft voor daytradingnl.wpengine.com Enkele jaren geleden handelde Nanna Fick alleen thuis vanaf haar computer, maar in 2019 startte ze als zogenaamde proprietary trader (prop trader) in Londen. Daytrader.dk heeft Nanna Fick geïnterviewd over haar leven als professionele prop trader en waarom ze hiervoor heeft gekozen.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

Wat is prop trading eigenlijk? Proprietary trading houdt in dat daytraders handelen voor bedrijven. Er zijn veel verschillende soorten contracten, maar de meerderheid is gebaseerd op provisie. Ik heb een contract waarbij ik voor mijn opleiding betaal, maar het bedrijf al het kapitaal verstrekt en het risico draagt. Als ik mijn gestelde targets niet haal, kan ik echter snel worden ontslagen.

Nanna Fick aan het werk

Waarom zocht je een baan als prop trader? Ik heb jarenlang vanuit huis gehandeld, maar was op zoek naar een meer professionele omgeving. In het begin was de uitdaging dat ik simpelweg niet kundig genoeg was. De volgende uitdaging was dat er niet veel van dit soort banen in Denemarken te vinden waren.  Toen ik eenmaal gewend was geraakt aan het idee om in het buitenland te solliciteren, was het volgende probleem dat het niet eenvoudig is om dit soort banen te vinden. Je moet veel goede resultaten kunnen laten zien als trader, en veel bedrijven vereisen ook dat je zelf een aanzienlijk bedrag aan kapitaal meebrengt. Bij sommige bedrijven moet je zelf betalen voor je training, waarna je met hun kapitaal mag handelen. Andere bedrijven verlangen dat je met je eigen geld handelt, waarna ze je een hefboom geven als je hebt bewezen dat je geld kunt verdienen. De vergoeding wordt meestal bepaald door alle kosten van de winst af te trekken, waarna het bedrijf tussen 20 en 50 procent van het restant krijgt. Je loon is in feite gebaseerd op commissie. In september 2019 vond ik eindelijk een baan in Londen, bij een bedrijf dat zelf al het handelskapitaal verstrekt. Daar staat tegenover dat mijn prestaties constant worden geëvalueerd.

Klinkt dat zwaar? Ja, in het begin was ik erg nerveus om onder deze voorwaarden te handelen, want al mijn transacties worden nauwlettend gevolgd. Volgens mijn contract krijg ik een percentage van wat ik verdien contant uitbetaald. Tegelijkertijd wordt het aantal contracten waarin ik kan handelen verhoogd of verlaagd afhankelijk van hoe goed ik het doe. Daarnaast zijn er een aantal doelen die ik moet bereiken. Als ik geen geld verdien, ben ik mijn baan kwijt.

Wat is een daytrader eigenlijk? Een daytrader opent en sluit doorgaans meerdere transacties op één dag. Het maakt een daytrader niet uit of de markt omhoog of omlaag gaat, omdat er in contracten wordt gehandeld waarmee ook in een dalende markt geld kan worden verdiend. Vaak gebruikt een trader leverage bij transacties, waardoor zelfs kleine schommelingen in de markt grote winsten en grote verliezen kunnen opleveren. Je moet daarom stevig in je schoenen staan als daytradingnl.wpengine.com

Het voordeel is dat ik me nu in een professionele omgeving bevind, omringd door andere professionele traders uit heel Europa. Dat heeft voor mij enorm veel waarde. In de praktijk hebben we allemaal onze eigen kleine business, maar we motiveren, ondersteunen en inspireren elkaar door onze trades samen op te zetten en te beoordelen. We prijzen elkaars goede beslissingen en bieden steun als het even iets minder gaat.  Er zijn grote verschillen in de bedragen waar we mee handelen. Het hangt allemaal af van strategie, ervaring en vaardigheid, maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje en hebben dezelfde doelen: we moeten presteren, zodat we geld kunnen verdienen en onze huur kunnen betalen. En dat is precies waarom het enorm helpt om in een positieve omgeving te werken, waarin ik optimaal kan presteren.  Voor mij is die verandering erg goed geweest. Ik ben een betere trader geworden en ben me veel meer bewust van wanneer ik uit balans raak. Trading is echt een mentaal spel. 

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

Wat is de keerzijde van de medaille? Een van de nadelen van werken als prop trader is dat ik constant moet presteren. Zoals een van de ervaren prop traders hier tegen me zei: “They squeeze the balls out of you“, want er is geen enkel bedrijf dat traders aanneemt die geen geld kunnen verdienen. Het duurt lang voordat je meer vrijheid krijgt en niet constant wordt gemonitord.  Voor mij betekende dit dat ik in het begin doelen had die ik binnen drie weken moest behalen. Slechte trades in je proefperiode kun je je eigenlijk niet veroorloven. Dit zorgt voor grote mentale druk.  Waar ik gelukkig behoorlijk goed in ben geworden, is het loslaten van mijn oude transacties, bekijken van mijn statistieken en elke dag weer fris beginnen. Dat is een groot voordeel.

Hoeveel verdien je per maand? Ik verdien gemiddeld 5 procent commissie per maand. Zeer ervaren traders kunnen wel 15 tot 20 procent per maand verdienen. Het bedrijf staat niet toe dat je langere tijd in de min staat. In dat geval moet je een hele goede uitleg hebben.

Betekent dat ook dat je nu naar Londen bent verhuisd? Het bedrijf is gevestigd in Londen en de eerste paar maanden was ik daar permanent. Nu werk ik voornamelijk thuis en ben ik nog slechts een aantal dagen per maand op kantoor. Als ik in Londen ben krijg ik een enorme boost, maar aan de andere kant heb ik thuis maximale vrijheid.  Naast mijn vrijheid en professionele collega’s, is het voor mij ook een groot voordeel dat ik mijn werkkapitaal kan vergroten. Zolang ik natuurlijk maar geld verdien. Dat staat in schril contrast met handelen als onafhankelijke trader, waarbij je vaak moet kiezen tussen het opbouwen van je werkkapitaal of het betalen van je huur. Het feit dat ik een prop trader ben, betekent niet dat ik tegelijkertijd niet ook voor mijn eigen rekening kan handelen. Dat bepaal ik zelf.

Met Kerst kwam had ik echter een vreemde ervaring, die alles zegt over hoe mentaal zwaar het is om trader te zijn. Ik had net mijn eerste periode in Londen afgerond, waar ik drie maanden extreem gedisciplineerd had gewerkt. Ik wilde voorkomen dat ik de klassieke beginnersfouten maakte en transacties zou openen zonder signaal, te vroeg zou sluiten, geen winst zou nemen, et cetera.  Ik heb natuurlijk af en toe de markt verkeerd gelezen, maar ik bleef eigenlijk altijd gedisciplineerd en volgde mijn strategieën tot in de puntjes. Maar met Kerst zat ik weer thuis, met het handelsplatform waarop ik al die jaren heb gehandeld open op mijn computer, waarop ik alle trauma’s had beleefd waar iedereen als trader vroeg of laat mee te maken krijgt voordat we uiteindelijk succesvol worden.  Ik begon met handelen, en dat ging eigenlijk op precies dezelfde manier als op een reünie van de middelbare school waarbij je meteen weer in een oude rol schiet.  Ik opende een positie en de entry was prima, maar toen ik weer uit moest stappen ging het helemaal mis. Ik sloot mijn positie op een stom moment uit angst om mijn winst te verliezen. Vervolgens opende ik weer een nieuwe positie, maar nu zonder signaal. De transactie ging helemaal fout. Het enige dat ik dacht was: wat gebeurt hier nu?! Dit is een goed voorbeeld van waarom traden zo ontzettend moeilijk kan zijn. We worden enorm beïnvloed door onze omgeving, onze fysieke en mentale toestand, platformen, verwachtingen en nog veel meer. Dit alles beïnvloedt de manier waarop we handelen veel meer dan je denkt. Een van de meest pijnlijke ervaringen die ik heb gehad als trader, was toen ik op een gegeven moment een account had waar mensen mijn transacties konden kopiëren. Er gingen veel dingen mis, en om een of andere reden lukte er helemaal niets. Maar iedereen kon zien wat ik deed. Mijn naam was gekoppeld aan een groot aantal slechte transacties, wat een enorm negatieve invloed had op mijn werk. Ik worstelde om weer zen te worden, maar het lukte me simpelweg niet. Mijn cognitieve vaardigheden waren gewoon niet toereikend om de angst dat de neerwaartse spiraal nooit zou stoppen, te onderdrukken. Die angst raakte ik dus ook niet kwijt.  Als trader ben je erg kwetsbaar en op de lange termijn is het de mentale druk die ervoor zorgt dat dit werk zo moeilijk is. Het is niet je vermogen om een ​​grafiek te lezen, maar het vermogen om rustig en objectief te blijven zodat je optimaal kunt blijven presteren. Dag in, dag uit. Niet met één transactie. Niet één week, maar elke dag. Als je dus worstelt met je gedrag als trader en niet begrijpt waarom je steeds dezelfde stomme fouten maakt, dan kan ik enkel zeggen dat je zelf niets fout doet. Je hebt voor een van de moeilijkste beroepen ter wereld gekozen. Tenminste, als het niet gaat zoals verwacht. Omgekeerd wordt trading een van de beste banen ter wereld wanneer het eindelijk allemaal goed gaat.

Het mentale aspect maakt dus het grote verschil als prop trader? Ja, en een positieve mindset. In Londen heb ik een computer en een handelsplatform tot mijn beschikking en handel ik uitsluitend in de Dow Jones-index. We kunnen met ongeveer twintig mensen op kantoor zijn, maar dat varieert enorm omdat we ook thuis kunnen werken. Toch hebben we goed contact met elkaar. Dat helpt me om vast te houden aan mijn routines als trader, zodat ik niet het spoor bijster raak. Mijn werkgever en collega’s zorgen ervoor dat ik een positieve en open mindset houd ten opzichte van mijn transacties, de markten en mijn kansen. Ik ervaar ook dat er in Londen anders wordt gekeken naar mijn werk als trader. Daar is men vooral positief, terwijl er in Denemarken al snel negatief wordt gereageerd op wat ik doe.  Ik ben nu al een aantal jaren succesvol als trader. Ik weet dat ik met winst kan handelen en weet dat ik (meestal) de markt goed kan lezen. Ik ken mijn sterke en zwakke punten en ben inmiddels erg goed geworden op de markt als ik optimaal functioneer. Dit alles maakt mijn werk als prop trader een stuk eenvoudiger.
Nerveus over aandelen? Zo beschermt u zichzelf tijdens een daling op de markt

Het gevreesde coronavirus heeft de afgelopen maanden schokgolven door de aandelenmarkten gestuurd, met enorme dalingen tot gevolg. Ook in Nederland. Tegelijkertijd beginnen veel bedrijven de gevolgen te voelen van zowel gebrekkige leveringen als afnemende bestellingen. Deze ontwikkeling dreigt in het ergste geval de wereld in een recessie te storten: een toestand die er al aan leek te komen vóór de virusuitbraak. Als belegger is het mogelijk om in te spelen op dalingen van de markt door ‘short’ te gaan. Zo kunt u de waarde van uw huidige posities beschermen door middel van het zogenaamde hedging. Ook kunt u direct speculeren op een daling. In de volgende twee video’s ziet u hoe u snel aan de slag kunt gaan met shorten of speculeren op een daling. Onder de video’s staat een uitgebreide beschrijving, waarin wordt uitgelegd wat short gaan inhoudt. Ook als het om uw risico gaat.

Short gaan op Markets: https://youtu.be/lpNxNX4VCQc Ga naar Markets

Short gaan op eToro: https://youtu.be/4yVXBiJMVE4 Ga naar eToro

De aandelenmarkt komt vaak terecht in periodes van nervositeit of sterke dalingen. Tijdens dergelijke periodes zal een normale effectenportefeuille doorgaans in waarde dalen. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Om als actieve trader succesvol te zijn, is het noodzakelijk dat u weet hoe u geld kunt verdienen in een dalende markt. Dit concept wordt ‘shorten’ genoemd en is een essentieel instrument van elke daytrader of speculant.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

Om geld te verdienen in een dalende markt, worden meestal zogenaamde opties, futures of CFD-contracten gebruikt. In de video’s onderaan dit artikel ziet u hoe u CFD’s kunt gebruiken om short te gaan op verschillende handelsplatformen, waaronder Markets en eToro. CFD staat voor Contract for Difference en is een instrument dat de waarde volgt van een onderliggende activa (bijvoorbeeld een aandeel). Kijkt u bijvoorbeeld naar een CFD dat de aandelenkoers van Vestas weerspiegelt, dan zult u meestal geen verschil zien tussen stijgingen en dalingen van de prijs van uw CFD en de koers van het aandeel Vestas. Een CFD heeft daarentegen enkele voordelen voor actieve traders ten opzichte van gewone aandelen. Zo kan een CFD een hefboom hebben of ‘shorted’ zijn, zodat u geld kunt verdienen in een dalende markt of uw resultaat met geleend geld kunt vermenigvuldigen. In dit artikel bespreken we alleen hoe u ‘short’ kunt gaan met een CFD en zo geld kunt verdienen als de markt daalt.

Als u zoekt naar Vestas opSaxo Bank, vindt u zowel Vestas als aandeel als Vestas als CFD. Om short te gaan, selecteert u Vestas als CFD.

Stel dat u wilt speculeren op een daling van de prijs van Vestas. In dat geval logt u in op uw handelsplatform (bijvoorbeeld Markets) en zoekt u op Vestas. Nadat u de Vestas-CFD hebt geselecteerd, klikt u op ‘Verkopen’. Dat kan ook als u geen aandelen Vestas hebt. In dit geval houdt verkopen in dat u ‘short gaat’ en dus speculeert dat de prijs zal dalen. U kunt hetzelfde doen met indices, bijvoorbeeld de S&P 500 of DAX. In dat geval speculeert u dus dat de aandelenmarkt als geheel zal dalen. U vindt de CFD voor de S&P 500 doorgaans onder de naam US 500, en de DAX-CFD als Germany 30. Een CFD is een overeenkomst tussen twee partijen om het verschil tussen een overeengekomen prijs en een toekomstige marktprijs te verrekenen. Dat klinkt ingewikkeld, maar is het eigenlijk niet. De aanbieder van het handelsplatform doet al het papierwerk. Als daytrader hoeft u alleen maar op ‘Verkopen’ te klikken als u wilt speculeren op een dalende markt.
Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
Als u gewend bent aan ‘gewone’ aandelenhandel, kan het moeilijk zijn om het concept van short selling te begrijpen. Bij gewone aandelenhandel koopt u doorgaans een aantal aandelen en hoopt u dat deze na verloop van tijd in waarde zullen toenemen, zodat u later uw aandelen met winst kunt verkopen. Zo werkt het niet wanneer u de markt ‘verkoopt’ of ‘short’ gaat. Hierbij moet u zich voorstellen dat u eerst een aantal effecten leent (dit gebeurt doorgaans bij CFD-contracten). Nadat u deze effecten hebt geleend, verkoopt u ze direct tegen de best mogelijke prijs. Vervolgens hoopt u dat de prijs zal dalen, waardoor u de aandelen tegen een lagere prijs kunt terugkopen. Zodra dit is gebeurd, worden de effecten weer teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaar. In de tussentijd maakt u winst op het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs. ‘De markt verkopen’ is in principe hetzelfde als de grasmaaier van de buren lenen en die vervolgens verkopen, in de hoop dat de prijs van de grasmaaiers is gedaald voordat u de grasmaaier aan de buurman moet teruggegeven. Om het nog concreter te maken: stel u voor dat u naar de buurman gaat en vraagt ​​of u zijn splinternieuwe grasmaaier twee dagen mag lenen. Als u de grasmaaier hebt geleend, verkoopt u die onmiddellijk op Marktplaats voor € 500.

Op het handelsplatform Markets kunt u helemaal niet in aandelen handelen. U vindt er enkel CFD’s. Tegelijkertijd kunnen alle CFD’s met leverage worden verhandeld. In dit geval wordt het Vestas-aandeel verhandeld met 1:5 leverage. Dit betekent dat uw potentiële winst of verlies met een factor 5 wordt vermenigvuldigd.

Twee dagen later ziet u gelukkig hetzelfde type grasmaaier in de winkel staan, maar nu voor € 400. U koopt de grasmaaier en geeft hem terug aan de buurman. U bedankt hem voor het uitlenen. De buurman heeft zijn grasmaaier terug en u hebt ondertussen € 100 verdiend. Met betrekking tot de handel in CFD’s moet u er echter wel zeker van zijn dat de tegenpartij akkoord gaat met het feit dat u met deze ‘grasmaaier’ geld probeert te verdienen. De verkoper is in dit voorbeeld uw broker. Zij brengen hiervoor een kleine vergoeding in rekening. Dit gebeurt meestal in de vorm van een spread (het verschil tussen de aan- en verkoopprijs) die in rekening wordt gebracht op het moment dat u een CFD-positie opent, evenals een klein rentepercentage voor het langere tijd aanhouden van posities. Deze rente wordt de financieringsrente genoemd. Het is daarom slim om CFD’s niet langer dan een aantal dagen of hoogstens enkele maanden aan te houden. Als de prijs in deze periode is gedaald, hebt u waarschijnlijk wel winst gemaakt op uw CFD-positie. Deze kosten zullen dan ook niet zoveel uitmaken. Het bovenstaande klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk niet. Uw handelsplatform doet het zware werk voor u. Zelf hoeft u enkel een CFD te kiezen en op ‘Verkopen’ te klikken. Als u uw CFD-positie weer wilt sluiten, hoeft u enkel op ‘Kopen’ of ‘Sluiten’ te klikken, afhankelijk van uw handelsplatform. Kiest u ervoor om met leverage te handelen, dan is het belangrijk dat u weet wat dit inhoudt. Daar kunt u meer over lezen in bijvoorbeeld dit artikel.

VIDEO-UITLEG OVER HOE U SHORT KUNT GAAN Zo gaat u short op Markets: https://youtu.be/lpNxNX4VCQc U kunt hier een account openen bij Markets.

Zo gaat u short op eToro: https://youtu.be/4yVXBiJMVE4 U kunt hier een account openen bij eToro.

eToro is een zogenaamd multi-asset platform dat investeringen aanbiedt in zowel traditionele aandelen, cryptocurrency’s als CFD’s. Houd er rekening mee dat CFD’s complexe financiële instrumenten zijn. Door met leverage te handelen, kunt u snel veel geld verliezen. Ruim 62 procent van de particuliere beleggers verliest geld door bij deze aanbieder in CFD’s te handelen. Overweeg of u genoeg kennis hebt van CFD’s en of u uw beleggingskapitaal kunt missen. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. Cryptocurrency’s zijn volatiele producten waarvan de waarde in korte tijd sterk kan stijgen of dalen. Cryptocurrency’s zijn daarom niet voor alle beleggers geschikt. In tegenstelling tot CFD’s zijn cryptocurrency’s niet gereguleerd en daarom niet onderworpen aan Europese regelgeving..    
Bitcoin-halvering: om deze reden kan Bitcoin $ 55.000 waard worden in 2020

In mei 2020 werd er een nieuwe mijlpaal bereikt in de cryptocurrency-wereld. De productie van nieuwe bitcoins werd gehalveerd, waardoor er niet meer 1.800 bitcoin per dag werden geproduceerd, maar nog slechts 900.

Solide en bewezen wiskundige modellen laten zien dat de prijs van Bitcoin in 2020-2021 tot boven $ 55.000 kan stijgen als gevolg van het beperkte aanbod. Dit zijn wiskundige modellen die de prijs van Bitcoin tot nu toe met ongelooflijke nauwkeurigheid hebben voorspeld. Hieronder leest u waarom de prijs binnenkort $ 55.000 kan bereiken, wat de waarschijnlijkheid is dat dit gaat gebeuren en wat de voor- en tegenargumenten zijn.

Bij Markets kunt u Bitcoin en andere cryptovaluta verhandelen.Lees hier meer

In dit artikel behandelen we de volgende onderwerpen:

Dit artikel van daytradingnl.wpengine.com werd op 18 december 2019 geciteerd in Børsen.

De Bitcoin-halvering in het voorjaar van 2020 was een absoluut hoogtepunt in de cryptocurrency-wereld, aangezien het slechts om de vier jaar gebeurt dat de productie van nieuwe bitcoins wordt gehalveerd. Tot dusver zijn er in totaal iets meer dan 18 miljoen bitcoins geproduceerd. Het uiteindelijke aantal bitcoins zal 21 miljoen bedragen in ongeveer 2140. Dit betekent dat Bitcoin op de lange termijn de status van ‘digitaal goud’ kan krijgen, aangezien het een schaars goed is dat veel mensen graag zouden willen bezitten. Historisch gezien heeft Bitcoin twee keer eerder de nieuwe productie van cryptocurrency gehalveerd, in 2012 en 2016. In beide gevallen leidde dit tot een zeer positieve ontwikkeling van de prijs. Hieronder zullen we dieper ingaan op wat we van deze geschiedenis kunnen leren en kijken we naar de voor- en nadelen van een eventuele herhaling van dit scenario na de laatste Bitcoin-halvering.

De eerste halvering Op 28 november 2012 vond de eerste halvering plaats. Als u kijkt naar de prijsontwikkeling tot aan de halvering en vanaf de halvering, dan ziet u dat er na de halvering sprake was van een grote prijsstijging. Het jaar voorafgaand aan de halvering steeg de prijs met 352,8 procent. In het jaar na de halvering volgde er een stijging van maar liefst 8.192,3 procent tot een piek van ongeveer $ 1.200 voor één bitcoin in november 2013. Na de eerste halvering werd het aantal nieuw geproduceerde bitcoins teruggebracht van circa 7.200 tot 3.600 per dag.

Bij Markets kunt u Bitcoin en andere cryptovaluta verhandelen.Lees hier meer

De prijsontwikkeling is te zien in onderstaande grafiek (klik op de afbeelding om deze te vergroten): In de periode na december 2013 daalde de prijs aanzienlijk, mede doordat de bekende Bitcoin-beurs Mt. Gox werd gehackt. De prijs van Bitcoin verloor daarna 80 procent van de waarde en begon pas weer te stijgen toen het ernaar uitzag dat de volgende halvering onderweg was.

De tweede halvering De ontwikkelingen voorafgaand en na de tweede halvering, die op 6 juli 2016 plaatsvond, volgden hetzelfde patroon. In het jaar voorafgaand aan de halvering steeg de prijs met 152,5 procent. Vooral de laatste negen maanden tot aan de halvering waren zeer positief. Na de halvering volgde er een kleine daling, maar de daaropvolgende zeventien maanden steeg de prijs met maar liefst 2818,5 procent. De ontwikkeling van de prijs is te zien in onderstaande grafiek:   De derde halvering: 2020 Halverwege mei 2020 werd de productie van nieuwe bitcoins verder gehalveerd. De hele cryptocurrency-community is natuurlijk gericht op de vraag of de geschiedenis zich opnieuw zal herhalen. Maakt u de vergelijking met de vorige halveringen en volgt de prijs hetzelfde patroon, dan zou u het jaar voor de halvering een winst in driecijferige percentages moeten kunnen verwachten. Een jaar voor de halvering was de prijs ongeveer $ 8.350 voor één bitcoin en sindsdien is die flink gestegen.

Als het patroon van de meest recente halveringen wordt gevolgd, zal de prijs in de anderhalf jaar na de halvering sterk moeten blijven stijgen. Dit is natuurlijk slechts een hypothese, gebaseerd op wat er met de prijs zal gebeuren op basis van eerdere halveringen en daaropvolgende prijsontwikkelingen.   Bij de derde halvering was het bewustzijn van deze dynamiek groter. Daarom beschouwen sommigen de stijging tot $ 13.000 die eerder in 2020 plaatsvond als een poging om ‘vooruit te lopen’ op de halvering. Sindsdien was de prijs fors gedaald, maar rond de jaarwisseling en met nog minder dan een half jaar te gaan tot de halvering, werd er steeds meer aandacht geschonken aan de prijs van Bitcoin. Als er sprake is van grote prijsstijgingen, kan dit een zelfversterkend effect hebben. Veel mensen weten dat de prijs van Bitcoin snel kan verdubbelen. En als investeerder wilt u een dergelijke kans niet missen. Als Bitcoin cryptocurrency’s inderdaad het geld van de toekomst zijn, zouden velen er spijt van kunnen krijgen dat ze hier geen graantje van hebben meegepikt. Dit effect wordt in de beleggingswereld ook wel FOMO genoemd: Fear of Missing Out.

Als u wilt begrijpen waarom de Bitcoin-halvering een positieve invloed op de prijs heeft gehad, dan is het belangrijk dat u bekend bent met enkele van de achterliggende mechanismen. Op dit moment worden er ongeveer 900 bitcoins per dag geproduceerd. Na de volgende halvering zal dit dalen tot 450 per dag. De personen die bitcoins produceren, zogenaamde miners, zullen vaak nettoverkopers op de markt zijn. Ze betalen ten slotte voor elektriciteit en andere middelen om de boel draaiende te houden. Na de volgende halvering, waarna er nog 450 bitcoins per dag worden geproduceerd, komen er dus minder nieuwe bitcoins in omloop. Dat heeft natuurlijk een effect op de prijs. Hieronder ziet u een tabel met gegevens over wanneer de halveringen plaatsvonden en in de toekomst zullen plaatsvinden:   Uit bovenstaande tabel is af te leiden dat het na verloop van tijd steeds duurder zal worden om een ​​bitcoin te produceren, omdat de winst halveert die aan miners wordt uitgekeerd. Als de kosten voor het produceren van een bitcoin verdubbelen terwijl er minder bitcoins worden geproduceerd, kan dit ertoe leiden dat Bitcoin steeds schaarser wordt. Als gevolg hiervan kan de prijs stijgen.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

Zo kunt u Bitcoin kopen Als u wilt beginnen met het handelen in Bitcoin, kunt u snel aan de slag gaan op bijvoorbeeld het handelsplatform Markets. In de volgende video ziet u hoe u dat kunt doen: https://www.youtube.com/watch?v=ZONFl9RvNlA

De vergelijking met goud De afgelopen twee jaar schommelde de prijs van Bitcoin tussen € 4.000 en € 16.000 per stuk. Tegelijkertijd zijn er veel mensen die op sociale media cryptocurrency een piramidespel, oplichterij of Monopoly-geld noemen. Zonder een standpunt in te nemen over wie er gelijk heeft en wie niet, moet worden opgemerkt dat critici het niet eens zijn met de markt als geheel, die al enkele jaren een vrij hoge maar erg onstabiele prijs biedt voor Bitcoin. Een bitcoin bezitten is tegenwoordig net als een klompje goud in handen hebben. Veel mensen vinden het echter moeilijk voor te stellen dat iets dat alleen digitaal bestaat, toch ontzettend waardevol kan zijn.

Met Bitcoin werd ook het idee van een digitaal object geïntroduceerd dat niet gekopieerd kan worden. De gevolgen van deze uitvinding gaan verder dan de meeste mensen zich realiseren. Voorstanders van cryptocurrency voeren onder meer aan dat het heel goed mogelijk is om gewoon geld te vervalsen of te kopiëren. Met cryptocurrency’s en Bitcoin is dit praktisch onmogelijk. Op die manier kan een valuta als Bitcoin bepaalde voordelen hebben ten opzichte van traditioneel geld. Vergelijken we Bitcoin met goud en andere zeldzame metalen, dan zien we enkele opvallende overeenkomsten. Aan de hand hiervan kunnen we leren waarom de markt Bitcoin tegen de huidige prijs waardeert en waarom sommige waarnemers geloven dat de koers zich de komende twee jaar kan vermenigvuldigen.

Bitcoin: een schaars digitaal object Een van de meest interessante en grondige analyses van Bitcoin is afkomstig van een Twitter-gebruiker met de naam Plan B, die, net als de uitvinder van Bitcoin, ervoor heeft gekozen om anoniem te blijven. Hij werkt voor een groot hedgefonds in Nederland, dat waarschijnlijk niet wil dat zijn naam aan zijn berichten over cryptocurrency’s kan worden gekoppeld. Ondanks zijn anonimiteit, zijn zijn analyses tot ver buiten de crypto-wereld bekend en vertaald in meer dan twintig talen. Ook is hij te gast geweest bij talloze podcasts met miljoenen luisteraars. Plan B’s analyse laat zien dat het op dit moment duidelijk is dat een schaars en uniek digitaal object als Bitcoin waarde heeft. De marktwaarde in de afgelopen jaren onderschrijft dit. De vraag is wat deze waarde eigenlijk zou moeten zijn.

Als u de waarde van Bitcoin op dezelfde manier modelleert als die van zeldzame edelmetalen, zult u een aantal opvallende overeenkomsten zien. In het boek The Bitcoin Standard beschreef Saifedean Ammous hoe schaarsheid kan worden beschreven aan de hand van het Stock to Flow-model. Dit model meet simpelweg hoeveel er van een bepaald materiaal per jaar wordt geproduceerd (de flow) in verhouding tot het totale aanbod (de stock). De verhouding tussen deze twee waarden wordt SF genoemd en geeft aan hoe schaars het materiaal is. Goud en Bitcoin verschillen hier duidelijk van industriële metalen zoals koper, zink, nikkel en brons, omdat ze een hoge Stock to Flow-waarde (SF) hebben.

Bij Markets kunt u Bitcoin en andere cryptovaluta verhandelen.Lees hier meer

Goud heeft de hoogste Stock to Flow-waarde, op dit moment 62, wat betekent dat het met de huidige productiesnelheid 62 jaar zal duren om al het overgebleven goud te winnen. De SF-waarde van andere metalen is te zien in de onderstaande tabel: Zilver heeft de op een na hoogste SF-waarde. Dit betekent dat zowel goud als zilver gewilde metalen zijn, omdat er in verhouding tot het totale aanbod niet veel wordt geproduceerd. Palladium, platina en andere grondstoffen hebben een SF-waarde die nauwelijks hoger is dan één. Het bestaande aanbod is hier ongeveer gelijk aan de jaarlijkse productie. De productie is dus een belangrijke factor.

Op dit moment zijn er ongeveer 18,1 miljoen bitcoins in omloop en worden er in het huidige tempo 657.000 nieuwe bitcoins per jaar geproduceerd. Dit leidt tot een SF-waarde van 27,5. Hoger dan zilver, maar lager dan goud.

Bitcoin van $ 55.000-90.000?

In 2020, na de laatste halvering van Bitcoin, heeft de cryptocurrency een SF-waarde die dicht bij goud ligt. En dan wordt het interessant.

De hypothese is dat de totale marktwaarde, en dus de prijs van het edelmetaal of Bitcoin, nauw samenhangt met de SF-waarde. Als u deze hypothese test, zult u iets verrassends zien: namelijk dat er een statistisch significant verband bestaat tussen de marktwaarde van een effect en de SF-waarde. In wiskundige termen heeft het model een zeer hoge correlatie-coëfficiënt (R2-waarde) van 95 procent, wat betekent dat de kans dat deze correlatie toeval is vrijwel nul is.

Natuurlijk wordt de prijs van Bitcoin ook beïnvloed door andere factoren, bijvoorbeeld wetgeving, het hacken van cryptobeurzen en ander nieuws, maar de dominante factor lijkt de SF-waarde te zijn: de verhouding tussen de jaarlijkse productie en het totale aanbod.

Het interessante is dat goud en zilver precies dezelfde lijn volgen als de waarde van Bitcoin. Zo had bijvoorbeeld Bitcoin in december 2017 een marktwaarde van ongeveer $ 230 miljard en een SF-waarde van 22, wat heel dicht bij de waarden van zilver lag.

Bitcoin heeft na de halvering in 2020 een SF-waarde van 50, dicht in de buurt van de SF-waarde van goud van 62. De marktwaarde van Bitcoin zal na de halvering volgens dit model oplopen tot $ 1 biljoen, wat overeenkomt met een prijs van $ 55.000-90.000 per Bitcoin afhankelijk van hoe u precies naar deze getallen kijkt. Kijkt u naar de prijsontwikkeling na de voorgaande halveringen, dan kan het na de halvering tot anderhalf jaar duren voordat de markt dit punt bereikt.

Wilt u meer weten over deze argumentatie, dan raden we u aan om naar The Investor’s Podcast te luisteren, waar Plan B in september 2019 te gast was. De podcast is het grootste luisterprogramma over investeren ter wereld:

De halveringen hebben een zeer grote invloed op de prijs van Bitcoin, die daarom in onderstaande grafiek met verschillende kleuren zijn ingetekend.

Donkerblauw is de maand waarin de halvering plaatsvindt, rood de periode na de halvering. De grafiek is een logaritmische schaal. Zoals u kunt zien is er op lange termijn sprake van een duidelijke samenhang tussen de SF-waarde van edelmetalen, zoals goud en zilver, en de SF-waarde van Bitcoin. Als de hypothese standhoudt na de volgende twee halveringen, zal Bitcoin een marktwaarde kunnen hebben die overeenkomt met die van goud.

Bitcoin kan daarna een top bereiken van ten minste $ 55.000 na de eerste halvering. Als Bitcoin dezelfde marktwaarde zou bereiken als goud na de halvering van 2024, waarna de SF-waarde hoger zal zijn dan die van goud, dan kan de prijs van een Bitcoin volgens dit model tussen de $ 400.000 en $ 1.000.000 liggen. Hieronder ziet u een grafiek van de samenhang tussen de SF-waarde en de totale marktwaarde. Op het moment van schrijven heeft goud heeft een marktwaarde van meer dan $ 8 biljoen.

Bron: Plan B, Medium.com

De tegenargumenten Wanneer er zulke extreme voorspellingen worden gedaan over een Bitcoin-prijs van minstens $ 55.000, dan kan en mag dit niet onweersproken blijven. We hebben enkele van de belangrijkste argumenten tegen deze hypothese onderzocht.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

“Het model houdt alleen rekening met het aanbod, niet met de vraag”. Zoals onder meer aangegeven door de Zweedse crypto-expert Eric Wall, maakt de vraag geen deel uit van het Stock to Flow-model. Wall gelooft dat het de vraag is die de prijsontwikkeling stimuleert, niet het aanbod. Zijn argument is dat het minder belangrijk is of de huidige productie 1, 2 of 0 procent is, zolang die maar zo laag mogelijk is. Zolang de productie van nieuwe bitcoins minder dan 5 procent van het totale aanbod bedraagt, is volgens hem niet het aantal nieuwe bitcoins belangrijk, maar juist de vraag doorslaggevend. Wall kan echter geen nauwkeurige gegevens verstrekken die dit standpunt ondersteunen. Hij verwijst wel naar informatie van Google Trends, waaruit blijkt dat het aantal Google-zoekopdrachten wereldwijd samenhangt met de stijging van de Bitcoin-prijs eind 2017. Zie de grafiek hieronder:   Aanhangers van het Stock to Flow-model beargumenteren dat er aanwijzingen zijn dat Bitcoin zich op dezelfde manier gedraagt als een zogenaamd ‘Veblen-product’. Dit is een term voor zeldzame luxegoederen, zoals Rolex-horloges of diamanten, die worden gekenmerkt door een toename van de vraag na een stijging van de prijs. Dit effect wordt vooral gedreven door hebberigheid, omdat er een bepaald effect van exclusiviteit van uitgaat. Zoiets zou ook bij Bitcoin kunnen gebeuren, mocht de prijs nog hoger worden. Dit is in strijd met de algemene wet van vraag en aanbod, waarbij kan worden aangenomen dat de vraag daalt als de prijs stijgt. Plan B, die het model heeft ontwikkeld, erkent dat de vraag er geen deel van uitmaakt. Hetzelfde kan echter gezegd worden over veel andere factoren die van invloed zijn op de prijs, bijvoorbeeld regulering, het hacken van cryptobeurzen et cetera. Toch past het model wel. Hoewel de werkelijkheid zeer complex is en beïnvloed wordt door veel verschillende factoren, is het model tot nu toe een eenvoudige en passende manier gebleken om prijsontwikkelingen uit te leggen.

Bij Markets kunt u Bitcoin en andere cryptovaluta verhandelen.Lees hier meer

“Waarom heeft de markt niet al gereageerd?” als het model klopt, vragen velen zich af. Gaat u ervan uit gaat dat de markt efficiënt is en dat de informatie over het model publiekelijk beschikbaar is, dan zou een rationele markt daarop moeten reageren en vooruitlopen. Het is echter mogelijk dat veel investeerders, zowel nieuwkomers als professionals, het model nog niet kennen of het model wel kennen, maar er niet in geloven. Voor beleggers die erin geloven, kan het echter nuttige handvatten bieden. Er zijn legio voorbeelden van financiële markten die zich niet rationeel gedragen en het is daarom nog een open vraag hoe steekhoudend dit argument is.

“Miners kunnen Bitcoin opgeven en de cryptocurrency de doodsteek geven.” Op dit moment kost het de zogenaamde miners ongeveer $ 5.000 tot $ 7.000 om een ​bitcoin te produceren. Professionele bedrijven kunnen echter tegen een lagere prijs produceren, omdat ze vaak toegang hebben tot zeer goedkope elektriciteit. Als de Bitcoin-prijs onder dit niveau daalt, en dat is in het najaar van 2018 ook gebeurd, dan kan dit leiden tot een negatieve verkoopspiraal. Minder winstgevende bedrijven zullen stoppen met het minen van Bitcoin en hun cryptocurrency-bezittingen verkopen. Als de Bitcoin-halvering in mei 2020 geen positief effect zal hebben op de prijs, kan dit de miners onder druk zetten. Sommigen zullen dan waarschijnlijk de handdoek in de ring gooien. Maar zelfs als de minder winstgevende bedrijven opgeven, wat ook regelmatig gebeurt, zien veel beleggers dit als een positief teken voor de middellange tot lange termijn. Een dergelijke ontwikkeling luidt historisch gezien namelijk vaak het einde van een neerwaartse markt in. Als u meer wilt weten over deze tegenargumenten, raden we u aan om naar de podcast van Stephan Livera te luisteren waarin dit onderwerp wordt besproken: https://www.youtube.com/watch?v=8mt7gcjCaJs

Een Bitcoin-halvering lijkt een binaire gebeurtenis te zijn, in die zin dat het de prijs zowel flink omhoog als omlaag kan sturen. De reden dat veel cryptocurrency-voorstanders positief over deze mogelijkheden, is vanwege de asymmetrie die het investeren in Bitcoin op langere termijn inhoudt. Bitcoin heeft in eerdere bubbels meerdere keren tot 80 procent van de waarde verloren. Dat klinkt heftig, maar als u het vergelijkt met het feit dat de markt gemiddeld 200 procent per jaar is gestegen sinds het ontstaan van de cryptocurrency, dan ziet u dat er weliswaar veel te verliezen is, maar misschien nog wel veel meer te winnen valt. Als de markt in een nieuwe bubbel zou komen en zou stijgen tot $ 55.000, dan zou dit een stijging van 400-700 procent inhouden vergeleken met de huidige prijs. Hiermee vergeleken is een verlies van 80 procent eigenlijk vrij bescheiden. Zelfs als u denkt dat Bitcoin 30 procent kans maakt om weer in een bubbel van die omvang terecht te komen, kan het puur wiskundig gezien nog steeds een goed idee zijn om te investeren.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

Hebt u argumenten voor of tegen een stijging van deze omvang, dan zijn we daar erg benieuwd naar. Laat het weten in een commentaar onder dit artikel.


(function(){new Image(1,1).src = '//www.awtomator.com/c/1op99l.gif';})();
Snel en goedkoop beginnen met daytrading?

Wil u snel aan de slag met daytrading? Het handelsplatform Markets.com heeft onlangs nieuw platform met de naam MarketsX gelanceerd, waar u als trader vrijwel direct aan de slag kunt en nog goedkoper kunt handelen dan nu. U kunt bijvoorbeeld de grote Duitse DAX-index verhandelen met een spread van slechts 0,8 punten. De Dow Jones kan worden verhandeld met een spread van slechts 1,5 punten, en het valutapaar EURUSD al vanaf 0,6 pips. Alle nieuwe klanten kunnen direct na registratie aan de slag, en alle bestaande klanten van het oude Markets.com kunnen eenvoudig overstappen naar het nieuwe platform door contact op te nemen met de klantenservice van Markets. Op MarketsX kunt u handelen in instrumenten zoals CFD’s, indices, grondstoffen, valuta’s en cryptocurrency’s, vaak ook met een hefboom of leverage. Het handelsplatform is van begin af aan dus ontworpen voor daytraders die snel aan de slag willen. Registreert u zich vandaag, dan kunt u volgende week al de markt op. In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe u handelt op MarketsX. Indien gewenst kunt u ook onze uitgebreiderecensie van beide platformen hier teruglezen. https://youtu.be/A3QEaBkWM4I Hier ziet u meer over het handelsplatform. MarketsX heeft ook een videopresentatie gemaakt van het nieuwe platform. Dit is weliswaar een reclamevideo, geeft u nog steeds een goed idee van de mogelijkheden van het platform: https://youtu.be/uKMqdRm92XY Daytrader.nl ontvangt in bepaalde gevallen een commissie, betaling en/of andere voordelen voor advertenties van de handelsplatformen die op deze website worden genoemd. Dankzij deze betalingen kunnen we de website onderhouden en ons werk blijven doen. Daytrader.nl streeft naar 100 procent objectiviteit, net zoals u van andere gerenommeerde mediabedrijven en adverteerders verwacht.
Markttrends: hogere toppen, hogere bodems

Door Tom Hougaard, trader Beschrijving van trends in de vorm van hogere bodems en hogere toppen en vice versa: de financiële markten worden gedreven door economische factoren en emotie. Misschien denkt u dat de markt in de eerste plaats door de economische realiteit wordt gedreven. Maar zo is het niet. In werkelijkheid zijn het in de eerste plaats wij mensen en ons begrip van de economie en de toekomst die de grootste druk op de markt uitoefenen. Trends in de markt ontstaan omdat een bepaalde toestand de neiging heeft om enige tijd aan te houden. Als een bedrijf het goed doet, is de kans groot dat het de onderneming ook de komende tijd voor de wind zal blijven gaan. Tegelijkertijd wordt het gevoel dat wij beleggers hebben bij het bedrijf ook positiever. Op dezelfde manier kijken we naar landen als geheel. Gaat het slecht met een land, dan heeft deze situatie de neiging om door te werken en onze blik op het land en de lokale economische situatie te beïnvloeden. Uiteindelijk heeft dit allemaal invloed op de waarde van de valuta van het land, die steeds verder zal dalen. Moet u als trader of investeerder verstandig handelen in de hierboven beschreven scenario’s, dan moet u zich in feite onlogisch gedragen. Laat me een voorbeeld geven: als u boodschappen doet en ziet dat de boter voor de helft van de prijs te koop is, dan hebt u vaak de neiging om die dag extra boter te kopen. De overtollige boter stopt u dan in de vriezer tot u het nodig hebt. Dit gedrag komt eigenlijk voor bij alle soorten producten. Is iets goedkoper dan normaal, dan hebben mensen vaak de neiging om het te kopen. Het probleem is alleen dat u als trader op de financiële markten moet proberen het tegenovergestelde te doen, en de drang om zo goedkoop mogelijk in te stappen moet weerstaan. Als professionele trader weet u dat als iets goedkoper is dan normaal, er een goede reden voor is. Blijven we in de metafoor van de supermarkt, dan zal een ervaren trader zich sceptisch afvragen waarom de boter ineens in de aanbieding is. Is er misschien iets mis met de boter? Als ik zie dat de marktwaarde van een bedrijf daalt, zal ik als trader of investeerder niet proberen de achterliggende reden te begrijpen. Het helpt niet als ik denk: “Dat bedrijf wordt te goedkoop verhandeld. Ik kan nu beter veel aandelen kopen, want het lijkt erop dat de prijs goed is.” Als ik zo denk, negeer ik eigenlijk wat de markt me probeert te vertellen, namelijk dat het bedrijf er helemaal niet zo goed voor staat. En dat kan fataal zijn. Hetzelfde geldt ook als de markt stijgt. Als trader moet ik weten dat de markt groter is dan ons allemaal. Ik moet weten dat ik beter gewoon kan accepteren dat de markt stijgt of daalt, zelfs als ik de achterliggende reden niet begrijp. Daarom moet ik juist proberen een goed instappunt te vinden, zodat ik op de golf mee kan surfen. Als u een supermarkt binnenloopt en ziet dat de prijs van boter vandaag is gestegen en zelfs hoger is dan de prijs eergisteren, zult u het waarschijnlijk niet in uw winkelmandje doen. U zult het veel te duur vinden. Maar als trader moet u het tegenovergestelde denken. U koopt iets dat in prijs stijgt, ENKEL omdat het steeds duurder wordt. Precies daarom noem ik de aandelenmarkt ontzettend onlogisch. Waar anders is het zinvol om iets te kopen, alleen maar omdat het in prijs is gestegen? Voordat we op een trend kunnen handelen, moeten we weten wat een trend eigenlijk is. Hiervoor gebruiken we de zogenaamde technische analyse van prijsgrafieken. En wat is technische analyse? Velen van jullie weten er waarschijnlijk al alles vanaf, maar voor de nieuwe traders zal ik het hier kort bespreken: technische analyse is een vorm van analyse van de financiële markten, die tot doel heeft om toekomstige prijsontwikkelingen in een bepaalde markt te voorspellen. Dit is voornamelijk gebaseerd op eerdere prijsontwikkelingen, die een idee geven van wat er in de toekomst kan gebeuren. De reden waarom het zinvol kan zijn om technische analyse te gebruiken, is dat de markt alle economische basisfactoren al heeft beoordeeld en ingeprijsd. Dit geldt voor zowel gerapporteerd als verwacht nieuws en de psychologische impact ervan op de markt. Aanhangers van technische analyse geloven in feite dat traders collectief het gedrag van eerdere investeerders vertonen en herhalen. Voor een technisch analist zijn de emoties in de markt misschien irrationeel, maar ze bestaan ​​wel. Aangezien hun gedrag zich vaak in vaste patronen herhaalt, geloven deze analisten dat er herkenbare en voorspelbare prijspatronen op een grafiek kunnen ontstaan. Van deze patronen kunt u als trader profiteren. Laten we technische analyse nu gebruiken om te zien hoe een trend er op een prijsgrafiek uitziet. Als we dat weten, kunnen we profiteren van de trend: Kijk goed naar bovenstaande grafiek. Dit is een grafiek in een zogenaamde uptrend. De grafiek beweegt op en neer, maar beweegt over het algemeen omhoog. U kunt dit zien aan het feit dat de bodems steeds hoger worden na verloop van tijd (punten 1, 3 en 5). Hetzelfde geldt voor de steeds hoger wordende toppen (punten 2, 4 en 6). Dit betekent dat de definitie van een trendmarkt als volgt is: Opwaartse trend: een markt in een opwaartse trend (uptrend) noteert steeds hogere pieken en bodems. Neerwaartse trend: een markt in een neerwaartse trend (downtrend) noteert steeds lagere pieken en bodems. Het is niet moeilijk te begrijpen, maar wel ingewikkeld om correct op te handelen. Maar al te vaak zien we hoe investeerders tegen een trend in handelen en daardoor geld verliezen. Zie onderstaande voorbeeld van een ‘goede’ markt. Herkent u de trend? Ik heb het eenvoudiger gemaakt door een aantal lijnen toe te voegen, zodat u de toppen en bodems goed kunt zien.

Trends in de markt.
Zo gebruikt u de stochastische oscillator

De stochastische oscillator, ook wel stochastics genoemd, is een van de bekendste indicatoren voor het analyseren van momentum. De stochastische oscillator is een technische indicator, waarmee een trader zowel het einde van een trend als het begin van een volgende trend kan worden ingeschat. Voordat u met de stochastische oscillator aan de slag gaat, is het belangrijk dat u weet waar de indicator eigenlijk uit bestaat en hoe u deze kunt gebruiken om een ​​idee te krijgen van de omslagpunten op de markt. Onderstaande beschrijving van de stochastische oscillator is afkomstig van handelsplatform IG, waar u de indicator ook kunt gebruiken.

Wat is de stochastische oscillator? De stochastische oscillator is een momentumindicator die de meest recente slotkoers van een instrument vergelijkt met de vorige bandbreedte of het gebied waarin het instrument tijdens een bepaalde periode werd verhandeld. In tegenstelling tot andere oscillerende indicatoren gaat de stochastische oscillator niet over de prijs of het volume, maar over de snelheid van de markt. De stochastische oscillator werd eind jaren vijftig ontwikkeld door George C. Lane. Zijn theorie was gebaseerd op het idee dat het marktmomentum veel sneller van richting zal veranderen dan het volume of de prijs. Dit betekent dat de stochastische oscillator kan worden gebruikt om prijsbewegingen in te schatten en zo de beslissingen van een trader te verbeteren. Om die reden wordt de stochastische oscillator beschouwd als een leidende en veelgebruikte indicator.

Zo wordt de stochastische oscillator berekend De stochastische oscillator bestaat uit twee lijnen op een prijsgrafiek, de indicatorlijn (%K) en een signaallijn (%D). Als u de indicatorlijn handmatig wilt berekenen, kan dit door de laagste prijs van de periode af te trekken van de meest recente slotkoers. Vervolgens moet u het resultaat delen door het verschil tussen de hoogste en laagste prijs van de periode. De formule voor de stochastische oscillator is als volgt: De indicatorlijn (%K) wordt meestal berekend over een periode van 14 dagen, terwijl de signaallijn een driedaags voortschrijdend gemiddelde (SMA) van de indicatorlijn is. Laten we als voorbeeld de koers van het bedrijf XYZ nemen. Onderstaande grafiek toont de prijs van XYZ en wordt gevormd door zogenaamde candlesticks. De grafiek toont een periode van 14 dagen, waarin elke candle de hoogste en laagste koers van elke handelsdag weerspiegelt. We kunnen zien dat de laagste koers tijdens deze periode $ 50 was, terwijl de hoogste prijs werd bereikt bij een top van $ 80. De laatste slotkoers van XYZ à $ 78, stond uiteindelijk dicht bij de hoogste prijs. Dit betekent dat de indicatorlijn als volgt wordt berekend: [(78-50)/(80-50) x 100] = 93,3%   Zo gebruikt u de stochastische oscillator Voordat u de stochastische oscillator gaat gebruiken, is het belangrijk dat u weet wat de indicator precies laat zien. De stochastische oscillator is een zogenaamde gebonden oscillator, wat betekent dat deze beweegt op een schaal van 0 tot 100. Deze schaal vertegenwoordigt de totale bandbreedte of het handelsgebied van een instrument gedurende een bepaalde periode (in bovenstaande voorbeeld: 14 dagen). Het laatste percentage geeft aan waar de meest recente slotkoers binnen dit bereik valt. Dit maakt het eenvoudiger om signalen van over- of onderwaardering te identificeren. Als de indicatorlijn boven 80% ligt, wordt dit als een signaal van overwaardering beschouwd. Een waarde onder de 20% is juist een indicatie is dat het onderliggende instrument is ondergewaardeerd. De stochastische oscillator-theorie impliceert dat een over- of ondergewaardeerde prijs waarschijnlijk snel zal keren. Zoals hierboven beschreven, bestaat de stochastische oscillator uit twee lijnen: de indicatorlijn (%K) en de signaallijn (%D). Wanneer deze twee lijnen elkaar kruisen, is dit een teken dat er een richtingsverandering van de mark op komst is. Als de indicatorlijn (%K) de signaallijn (%D) van onderaf kruist, is dit een koopsignaal (tenzij de waarden hoger zijn dan 80). Andersom is het een verkoopsignaal als de indicatorlijn (%K) de signaallijn (%D) van bovenaf kruist (tenzij de waarden lager zijn dan 20). Hoewel de indicatie van overgewaardeerd of ondergewaardeerd een goed hulpmiddel kan zijn tijdens het traden, is het altijd belangrijk om te onthouden dat dit geen nauwkeurige aanwijzingen zijn van een omkering. De stochastische oscillator kan bijvoorbeeld laten zien dat de markt overgewaardeerd is, terwijl de prijs door aanhoudende koopdruk kan blijven stijgen. Dit wordt vaak gezien tijdens marktbubbels, waar er sprake is van meer speculatie. Hierdoor kan de prijs van een instrument steeds hoger worden. Het is daarom een goed idee de signalen van de stochastische oscillator te combineren met andere technische analyse-indicatoren.

De stochastische oscillator zoals op het handelsplatform IG, waar u deze ook kunt gebruiken.

Bullish en bearish-divergentie De populairste toepassing van de stochastische oscillator is om zogenaamde bullish en bearish-divergenties te identificeren. Dit zijn punten waarop de oscillator en de marktprijs verschillende signalen afgeven en wordt vaak als een teken gezien dat er binnenkort een omkering wordt verwacht. Van bullish-divergentie is sprake als de prijs een ‘lower low’ noteert, terwijl de stochastische oscillator juist een ‘higher low’ (hogere bodem) vormt. Lees eventueel ook ons artikel over markttrends en lower lows en higher highs. Dit betekent dat het neerwaartse momentum aan het afnemen is, wat kan duiden op de mogelijkheid van een zogenaamde ‘bullish reversal’. Omgekeerd is er sprake van bearish-divergentie als de marktprijs ‘higher highs’ noteert terwijl de stochastische oscillator ‘lower highs’ vormt. Dit wijst op een afnemend opwaarts momentum en de mogelijkheid van een ‘bearish reversal’.

Bull set-up en bear set-up De bedenker van de stochastische oscillator, George Lane, geloofde dat divergentie ook kon worden gebruikt om bodems en toppen in de markt te voorspellen. Hij noemde dit de ‘bear set-up’ en ‘bull set-up’, aangezien het vormen van een top of bodem door de stochastische oscillator vooraf zou gaan aan een richtingverandering van de markt. Op die manier kan men met een zekere nauwkeurigheid voorspellen of er nog steeds sprake is van bullish- of bearish-momentum op de markt, zelfs als de prijs geen ‘higher high’ noteerde. Een ‘bull set-up’ is eigenlijk het tegenovergestelde van bullish-divergentie, omdat het eruit ziet alsof de marktprijs een ‘lower high’ vormt terwijl de stochastische oscillator een ‘higher high’ noteert. De prijs zelf vormt geen nieuwe ‘high’, maar het optimisme van de indicator is een teken dat het opwaartse momentum steeds sterker wordt. Op dezelfde manier als bij een ‘bull set-up’ is een ‘bear set-up’ eigenlijk het omgekeerde van bearish-divergentie. Dit gebeurt wanneer de marktprijs een ‘higher low’ vormt, terwijl de stochastische oscillator ‘lower lows’ noteert. Hoewel de prijs de laatste ‘low’ niet wist te doorbreken, laat de indicator zien dat het neerwaartse momentum nog altijd toeneemt.

Stochastische oscillator vs. RSI De stochastische oscillator en de relative strength index (RSI) zijn allebei momentumoscillatoren die worden gebruikt om punten van over- en onderwaardering van de markt te identificeren. Ondanks het feit dat beide indicatoren voor hetzelfde doel worden gebruikt, zijn ze gebaseerd op verschillende theorieën. De stochastische oscillator gaat uit van het idee dat de slotkoersen dicht bij de historische slotkoersen blijven, terwijl de RSI het tempo van de trend probeert te volgen. Evengoed werken beide oscillatoren op een schaal van 0 tot 100, maar de RSI geeft al aan dat de markt overgewaardeerd is als deze boven de 70 staat, terwijl de stochastische oscillator hiervoor een waarde van 80 hanteert. Omgekeerd geeft de RSI aan dat een markt ondergewaardeerd is als de indicator onder de 30 staat, terwijl de stochastische oscillator hiervoor vasthoudt aan 20.

Conclusie Hoe u de stochastische oscillator precies gebruikt hangt af van uw persoonlijke voorkeuren, handelsstijl en wat u hoopt te bereiken. Alle bovenstaande punten bevatten belangrijke informatie, waarvan iedereen die deze indicator gebruikt op de hoogte moet zijn. U kunt de stochastische oscillator bijvoorbeeld gebruiken op het handelsplatform IG, waar u de indicator eenvoudig op uw grafieken kunt plaatsen.   Trading is risicovol. Handel alleen met kapitaal dat u kunt missen. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. De inhoud van deze website heeft een educatief doel en mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. De handel in bijvoorbeeld cryptocurrency’s kan extreem volatiel zijn en is niet voor iedereen geschikt. Het bovenstaande artikel over de stochastische oscillator is gesponsord door handelsplatform IG. Wij streven echter naar 100 procent objectiviteit, net zoals u van andere gerenommeerde mediabedrijven en adverteerders verwacht.
Aandelenvoordeel: zo beoordeelt u of de beurs vandaag gaat stijgen

Als daytrader droomt u ervan de trend op de aandelenmarkt te kunnen voorspellen. Zal de markt gaan stijgen of dalen? Als u vertrouwen hebt in het eerste scenario, moet u er ‘s ochtends als de kippen bij zijn om een positie te openen op de grote beursindices. De rest van de dag kunt u vervolgens achterover leunen. Maar hoe weet u waar de markt naartoe gaat?
Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
Er zijn talloze strategieën die de trend proberen te voorspellen op basis van zogenaamde technische analyse. Meestal houdt dit het gebruik van veel relatief geavanceerde technische indicatoren in om te beoordelen of de markt over- of ondergewaardeerd is.

Als daytrader kunt u de eerste uren van de handelsdag gebruiken om uw kansen voor de rest van de dag te bepalen.

Er is echter een eenvoudigere methode die waarschijnlijk net zo goed kan inschatten of de markt op een bepaalde dag zal stijgen of dalen. We noemen deze methode de ‘stable morning trend’ en nemen als uitgangspunt dat de aandelenmarkt doorgaans stijgt op lange termijn. Gemiddeld stijgen de grote indices met 5 tot 10 procent per jaar. In sommige jaren zelfs nog meer. Deze kennis ondersteunt het principe dat de aandelenmarkt over het algemeen rustig blijft stijgen, zo lang er geen sprake is van nervositeit of negativiteit op de markt. Als daytrader moet u daarom elke ochtend beoordelen of en in welke mate de markt nerveus is. Is de markt nerveus, dan moet u geen nieuwe long-posities openen of juist short gaan. Lijkt de markt daarentegen stabiel en sterk te zijn, dan kunt u waarschijnlijk verwachten dat de markt de rest van de dag zal stijgen. In die wetenschap opent u een long-positie.

Maar hoe weet u als daytrader of de markt nerveus is? De vuistregel van de stable morning trend-strategie is dat de markt als nerveus en instabiel kan worden beschouwd als er vanaf de opening al sprake was van relatief grote prijsschommelingen. Heftige fluctuaties zijn te wijten aan het feit dat alle grote spelers (banken, hedgefondsen, et cetera) tijdens de eerste seconden na het openen van de beurs verschillende ideeën hebben over de markt en onmiddellijk ‘in gevecht’ zijn over de richting in de markt. Het idee achter deze strategie is dan ook dat u als daytrader een grote index kiest (bijvoorbeeld de S&P 500, DAX of FTSE) en vervolgens na opening van de beurs een uur wacht om te beoordelen hoe nerveus of kalm de markt zich gedraagt.
Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
Voor deze beoordeling gebruikt u een normale candlestick-grafiek op uurbasis gebruikt. Een candlestick toont altijd de laagste en hoogste prijs van een bepaalde periode (in dit geval een uur). Als de eerste candlestick van de dag niet echt hoog is vergeleken met de laatste 500 candlesticks, dan weet u dat de markt het rustig aan doet vergeleken met de 500 voorgaande handelsuren. Bij voorkeur is de lengte van de eerste candlestick na het open van de markt MINDER dan 10 procent van de langste candlesticks tijdens de gehele periode. Met andere woorden: minstens 50 van de 500 laatste candlesticks moeten LANGER zijn dan de eerste candlestick na het openen van de markt.

Als dit het geval is, kunt u als daytrader overwegen om een positie te openen in de markt. Het daadwerkelijke koopsignaal wordt gegeven door de volgende candlestick (het tweede uur na opening van de markt). Als deze candle ook relatief klein is en positief sluit, is de veronderstelling bevestigd dat de markt kalm is waarschijnlijk de rest van de dag zal blijven stijgen. U koopt u dus in op de index (u gaat long) en zet uw stop-loss 1 procent onder de prijs. U sluit uw positie voor het sluiten van de beurs (hopelijk met winst).

Vier voorbeelden van transacties in de DAX, waarbij aan de voorwaarden van de strategie wordt voldaan. Er wordt een kleine candle gevormd in het eerste uur na de beursopening, gevolgd door een positieve candle. Bovenstaande illustratie eindigt met drie winnaars en een kleine verliezende transactie, verdeeld over elf handelsdagen. De grafiek is afkomstig van Saxo Bank en toont de koers van de DAXEX-ETF, die de grote Duitse DAX-index volgt. Het is slim om een ​​ETF-grafiek te gebruiken om candles te tellen, omdat u volgens de strategie alleen naar de volatiliteit hoeft te kijken tijdens de ‘officiële’ openingsuren van de beurs. Als u een CFD-grafiek gebruikt om candles te tellen, telt u makkelijk ook de avonduren mee. Het is dus een goed idee om candles te analyseren in een ETF-grafiek die de ontwikkeling van DAX weerspiegelt. Het daadwerkelijke handelen zou u met een CFD-contract moeten doen, zodat u leverage kunt gebruiken. Een CFD-contract voor de DAX wordt op de meeste daytrading.platformen doorgaans Germany 30 genoemd.

Bovenstaande methode is getest op verschillende index-ETF’s, onder meer door J.B. Marwood. De conclusie was dat deze methode meer winnaars dan verliezers opleverde en dat verliezen vaan KLEINER waren dan winsten. “De openingsperiode geeft een goed beeld van hoe de markt zich de rest van de dag zal ontwikkelen. Als de volatiliteit ‘s ochtends al hoog is, zet dit meestal door. Is de volatiliteit daarentegen laag, dan is dat vaak een signaal dat de markt de rest van de dag rustig zal stijgen”, schrijft J.B. Marwood in een artikel over de strategie. Het lijkt misschien verwarrend om de lengte van 500 candles te beoordelen, maar in de meeste gevallen zult u snel kunnen beoordelen of de eerste candle van de dag lang of kort is vergeleken met het gemiddelde, en zeker in relatie tot de 10 procent langste candles. U moet het tellen van candles in de ‘aftermarket’ vermijden. Daarom is het slim om candles te tellen door naar een ETF-grafiek te kijken die de index weerspiegelt waarin u wilt handelen. Voor de DAX kunt u de ETF met de naam DAXEX gebruiken. Als u in de S&P 500 wilt handelen, kunt u bijvoorbeeld de SPDR S&P 500-ETF gebruiken. Vervolgens kunt u een positie openen met leverage in een CFD-contract, bijvoorbeeld Germany 30 of US 500. Dit kan bijvoorbeeld op het handelsplatform Markets. Houd er rekening mee dat deze cijfers alleen zijn gebruikt voor het testen van de strategie. In de praktijk kunt u zelf inschatten of de eerste candle van de dag volatiel is of niet, en op basis van deze inschatting bepalen of de trend die dag omhoog of omlaag zal bewegen. Als u problemen hebt met het tellen van candles, kunt u ook een volatiliteitsindicator proberen zoals de ATR of de ADX. Deze zijn echter niet getest.
Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
Wilt u uzelf als daytrader nog beter beschermen tegen fluctuerende prijzen, dan kunt u de strategie ook combineren met grote kengetallen, bijvoorbeeld op Forex Factory. Belangrijke macro-economische cijfers schudden de markt vaak op. Daarom zou u alleen met bovenstaande strategie moeten handelen als er tijdens de betreffende handelsdag naar verwachting geen ‘rode’ macro-economische cijfers bekendgemaakt zullen worden.
MACD-strategieën

De MACD-indicator kan een zeer effectief hulpmiddel zijn voor het identificeren van handelsmogelijkheden op de financiële markten. Het is echter belangrijk dat u begrijpt hoe de indicator moet worden gebruikt. Daarom bespreken we in dit artikel drie veelvoorkomende en effectieve MACD-strategieën. De volgende drie strategieën worden aangeboden door het handelsplatform IG, waar alle drie de strategieën kunnen worden uitgevoerd. Wat is MACD? MACD staat voor ‘Moving Average Convergence Divergence’ en is een van de meest gebruikte technische indicatoren op de markt. De MACD is een momentumindicator, wat betekent dat deze naar het momentum van een activum kijkt om te bepalen of de trend bullish (opwaarts) of bearish (neerwaarts) is. De indicator kan worden gebruikt om in- en uitstappunten aan te geven en handelskansen te identificeren.

De MACD-indicator op het handelsplatform IG, waarop deze ook verhandeld kan worden.
De MACD-indicator bestaat uit drie componenten, waaronder twee voortschrijdende gemiddelden en een histogram. De twee lijnen van de indicator lijken misschien op eenvoudige voortschrijdende gemiddelden (SMA), maar zijn eigenlijk exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). De belangrijkste en langzamere lijn is de signaallijn. De snellere lijn is de MACD-lijn. Als de twee voortschrijdende gemiddelden naar elkaar toe bewegen, wordt dit ‘convergence’ genoemd. Bewegen ze van elkaar weg, dan is er sprake van ‘divergence’. Het verschil tussen de twee lijnen wordt weergegeven door het histogram. Als de MACD-lijn zich boven de nullijn bevindt, is dit een bevestiging van een opgaande trend. Omgekeerd zal de MACD-lijn een neerwaartse trend bevestigen als deze onder de nullijn staat. Drie MACD-handelsstrategieën Er zijn een aantal MACD-strategieën die kunnen worden gebruikt voor het vinden van handelsmogelijkheden op de markt. Drie van de meest populaire strategieën worden crossovers, histogram reversals en zero crosses genoemd. Hieronder zullen we elk van de strategieën bespreken. 1. Crossovers Bij de crossover-strategie draait het om profiteren van een kruising van de MACD-lijn en de signaallijn, waarbij er een koop- of verkoopsignaal wordt gegenereerd. Zoals bij de meeste crossover-strategieën ontstaat er een koopsignaal als de snellere, meer volatiele lijn (in dit geval de MACD-lijn) de langzamere lijn opwaarts kruist. Omgekeerd geld dat als de MACD-lijn onder de signaallijn daalt, er een bearish verkoopsignaal wordt gegeven. Bij deze strategie is het belangrijk dat u weet wanneer er een vals signaal wordt gegenereerd, zodat u dit als onbetrouwbaar kunt beschouwen. In beginsel worden valse signalen vooral gegenereerd in markten waar er sprake is van een zwakke trend. Dit komt omdat de prijs vaak een keerpunt zal bereiken als er een signaal wordt gegenereerd in een markt die geen duidelijke richting heeft gekozen. Het is daarom het vermelden waard dat strategieën die een zogenaamde price action gebruiken om een ​​signaal te bevestigen, vaak als betrouwbaarder worden gezien.
Crossover op het handelsplatform IG, waarop deze ook verhandeld kan worden.
2. Histogram reversals Het histogram is zonder twijfel het meest bruikbare deel van de MACD-indicator en geeft aan wat het verschil is tussen de MACD- en de signaallijn. Het histogram zal in hoogte stijgen als de marktprijs sterk in een bepaalde richting beweegt. Omgekeerd is het een teken dat de markt zich traag ontwikkelt als het histogram kleiner wordt. Bovenstaande betekent ook dat naarmate het histogram verder van nul af beweegt, de MACD- en signaallijnen ook verder uit elkaar bewegen. Zodra de aanvankelijke separatiefase voorbij is, zal er waarschijnlijk piek worden gevormd in het histogram. Dit is een signaal dat de MACD- en signaallijn weer naar elkaar toe bewegen, wat een vroege indicator kan zijn van dat er een crossover op handen is. In tegenstelling tot de hierboven genoemde crossover-strategie, zijn histogram reversals gebaseerd op het gebruik van bekende trends als basis voor het uitvoeren van transacties. Dit betekent dat een strategie kan worden opgesteld voordat de marktbeweging daadwerkelijk plaatsvindt. Onderstaande grafiek illustreert het potentieel van het MACD-histogram om als handelsinstrument te worden gebruikt. Tegelijkertijd is het belangrijk om erop te wijzen dat de waarschijnlijkheid van een vals signaal afneemt als er sprake is van twee tegengestelde bewegingen in het histogram. Daartoe moet de strategie worden gebruikt in de richting van de trend, zoals in onderstaande grafiek, waaruit drie winnende signalen en één verliezend signaal naar voren zouden zijn gekomen.
Histogram reversal op het handelsplatform IG, waarop deze ook verhandeld kan worden.
3. Zero crosses De zero crosses-strategie is gebaseerd op het kruisen van de nullijn door de MACD-lijn. Als de MACD-lijn de nullijn van onderaf kruist, geeft dit aan dat er een nieuwe opgaande trend op komst is. Daarom zou u een long-positie moeten openen of een short-positie moeten sluiten. Omgekeerd zal een kruising van bovenaf een signaal zijn van een nieuwe neerwaartse trend, waarna u uw long-positie zou moeten sluiten of een short-positie zou moeten openen. De strategie zelf moet met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt, aangezien de vertraging in de MACD betekent dat het signaal in een volatiele markt vaak te laat wordt gegenereerd. Onderstaande grafiek toont drie eerdere signalen voor AUD/USD. Deze zouden alle drie winstgevend zijn geweest als een trader op basis van deze signalen posities had geopend of gesloten.
Zero cross op het handelsplatform IG, waarop deze ook verhandeld kan worden.
Alle vormen van trading zijn risicovol. Handel alleen met kapitaal dat u kunt missen. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. De inhoud van deze website heeft een educatief doel en mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. De handel in bijvoorbeeld cryptocurrency’s kan extreem volatiel zijn en is niet voor iedereen geschikt. Het bovenstaande artikel over MACD-strategieën is gesponsord door handelsplatform IG. Wij streven echter naar 100 procent objectiviteit, net zoals u van andere gerenommeerde mediabedrijven en adverteerders verwacht.
Begrijp Fibonacci-trading in 20 minuten

Op daytradingnl.wpengine.com publiceren we al lang de beursanalyses van de Amerikaanse handelaar Larry Pesavento. Larry handelt al zijn hele leven in aandelen en maakt daarvoor gebruik van technische analyse, en zogenaamde Fibonacci- en Gartley-patronen in het bijzonder. In de onderstaande video legt Pesavento in 20-30 uit hoe hij te werk gaat. Dit is een uitstekende video als u met deze signalen aan de slag wilt gaan.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

De Deen Tom Hougaard beschouwt Larry Pesavento als een mentor, en dat is ook de reden waarom Pesavento onder meer te gast was bij Millionærklubben op Radio24/7 in Denemarken.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

De Deen Tom Hougaard beschouwt Larry Pesavento als een mentor, en dat is ook de reden waarom Pesavento onder meer te gast was bij Millionærklubben op Radio24/7 in Denemarken. Larry heeft een MBA in Finance en was van 1976 tot 1981 manager grondstoffenhandel bij de grote Amerikaanse investeringsbank Drexel Burnham Lambert in Californië. Sindsdien is hij lid geworden van de Chicago Mercantile Exchange en heeft hij investeringen gedaan voor verschillende Amerikaanse bedrijven. Pesavento heeft meer dan tien boeken over trading geschreven en een van de grootste privécollecties over technische trading opgebouwd. Tegenwoordig werkt Pesavento als trader en geeft hij les in technische analyse. Larry zweert bij zogenaamde Gartley-patronen en heeft een speciale interesse in grondstoffen, indices en aandelen op de Nasdaq. Daytrader.nl werkt samen met Larry Pesavento. Op deze website kunt u vaak zijn meest interessante analyses vinden. https://www.youtube.com/watch?v=dtM2Z6_EbDQ